Hirdetés

Gyorsul az Alderwood?

Az Intel bővítené a júniusban piacra kerülő Alderwood (925x) lapkakészlet szolgáltatásait. Az újdonságok között szerepelne a DDR2-667 sebességű memóriamodulok és az 1066 MHz-es rendszerbusz támogatása – írja nem hivatalos forrásokra hivatkozva több hardveres oldal.

A VR-Zone munkatársai a tajpeji IDF-en hallották, hogy a munkaállomásokhoz és nagyteljesítményű asztali számítógépekhez tervezett 925x-et az Intel felruházná a gyorsabb DDR2 modulok kezelésének képességével is. Emellett azt írják, a lapkakészlet az i875-ben is megtalálható Performance Acceleration Technologyhoz (PAT) hasonló megoldással rendelkezik, ennek köszönhetően a teljesítménye 3-5 százalékkal múlja majd felül a Grantsdale-ét – amelyben e gyorsító funkció nem lesz aktiválható. Érdekes adalék továbbá, hogy a 925x nem lesz tuningbarát megoldás: lockolja a rendszerbusz sebességét, amint az 12 százalékkal meghaladja az alapértelmezett értéket.

Az X-bit labs pedig úgy tudja, hogy a gyorsabb memóriák mellett a lapkakészlet megbirkózik majd az 1066 MHz-es busszal működő Pentium 4 chipekkel is, melyek Socket T foglalatos változatai – amint írják – már készülőben vannak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés