Hirdetés

Gyors SSD-k és színes pendrive-ok egyvelege

Az adattárolók világa nagyon tarka, jó példát jelentenek erre a Verbatim pendrive-jai, amelyek a szó szoros értelmében tovább színesítik ezt az óriási kínálatot. A Viking Modular Solutions és a PhotoFast SSD meghajtói viszont hasonlítanak egymásra. Legalábbis a vezérlőben, ugyanis feltehetően mindkét vállalat a SandForce lapkáját használta fel.

A Viking Modular Solutionsnek nem kellett messzire mennie a megállapodásig, ugyanis mindkét cég kaliforniai székhelyű. Az új SSD-kről még nem tudni minden adatot, az azonban biztos, hogy nagyon gyorsak lesznek, és elsősorban nagyvállalati felhasználásra szánják őket. A 2,5 hüvelykes meghajtók 3 Gbps-os SATA és 6 Gbps-os SAS interfésszel rendelkeznek, és elérhetők lesznek SLC, illetve MLC NAND flash modulokat használó változatok is. A pontos árról és forgalomba kerülési időről még nem esett szó, de az első mintapéldányok már elkészültek, és eljutottak az OEM gyártókhoz. A Viking Modular Solutions a jövőben kisebb, 1,8 colos SSD-ket is tervez.

PhotoFast G-Monster2 SFV1
PhotoFast G-Monster2 SFV1

A PhotoFast G-Monster2 SFV1 modellekről már többet lehet tudni. A  japán gyártó 50, 100, 200 és 400 GB-os Solid State meghajtókat jelentett be, amelyek MLC NAND flash lapkákra épülnek, 1 millió órás MTBF értékkel rendelkeznek, és 3 Gbps-os SATA csatlakozóval kapcsolódhatnak a számítógéphez. Az SSD-k maximális olvasási és írási sebessége elérheti a 260, illetve a 160 MB/s-ot. Az új PhotoFast G-Monster2 SFV1 változatok áráról még nincs információ, az azonban már biztos, hogy a következő hónapban eljutnak a boltokba.

Verbatim Store 'n' Go Micro
Verbatim Store 'n' Go Micro

A Verbatim nem a nagyvállalatok, hanem inkább a fiatalok figyelmét próbálja felkelteni az új Store 'n' Go Micro pendrive-okkal. A picike meghajtók kialakításánál az egyszerűség mellett a funkcionalitásra is törekedtek, így azok könnyedén rákapcsolhatók akár egy kulcscsomóra is. A tényleg mini, 30 x 12 x 2 mm-es és 1,2 grammos színes pendrive-ok nemcsak vidámak, hanem strapabírók is, jól viselik a port és a vizet, de védettek a sztatikus elektromosság ellen is. A Verbatim Store 'n' Go Micro modellek 2, 4, 8 és 16 GB-os változatban kaphatók nagyjából 13, 21, 32, illetve 56 dolláros áron, és hamarosan egy 32 GB-os verzió is várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés