Hirdetés

Adattárolókkal árasztják el a piacot a gyártók

Ez a hét is tartogatott újdonságokat az adattárolók frontján. A gyártók főleg pendrive-okkal rukkoltak elő, de a Corsair és a Lexar egy-egy SSD-vel is villant.

A Corsair a FlashVoyager termékcsalád legújabb, GTR jelzésű tagját mutatta be, mely 128 GB-os kapacitást kínál. Az USB interfészre csatlakoztatható adattároló gumiborítást kapott, ami mérsékelten víz- és ütésálló. A sárga és fekete színekbem pompázó termék olvasási és írási sebessége 34 illetve 28 MB/s, ami megfelelő teljesítmény a rendelkezésre álló tárhely gyors megtöltéséhez.


Corsair FlashVoyager GTR

A napokban megjelenő FlashVoyager GTR-re 10 év garanciát vállal a gyártó, az ajánlott fogyasztói ára pedig 432 dollár lesz.

A Corsair hamarosan előrukkol egy 3,5 hüvelykes SSD-vel is, amely a Performance sorozatot fogja képviselni. Az alumínium házba épített meghajtó SATA-300 felületen kommunikál a számítógéppel, és 512 GB-os tárolókapacitást kínál. Az MLC NAND flash lapkákra épülő, 128 MB-os gyorsítótárral rendelkező termék 240 és 200 MB/s-os olvasási illetve írási tempót diktál.


Corsair Performance 512 GB SSD (forrás: HEXUS.net)

A 3,5 hüvelykes Corsair Performance SSD szintén a napokban kerül az üzletekbe, az ajánlott fogyasztói ára 2000 euró lesz.

A Lexar a Crucial márkajelzés alatt dobja piacra a RealSSD C300 jelzésű meghajtóját, mely a 3.0-s SATA felületet alkalmazza. Az SSD 34 nm-es gyártástechnológiával készülő MLC NAND flash chipeket használ, a vezérlésért pedig egy Marvell lapka felel. A 2,5 hüvelykes méretű termék olvasási és írási teljesítménye elérheti a 384 illetve a 227 MB/s-os értékeket is, ami elképesztő teljesítményről ad tanúbizonyságot.


Lexar Crucial RealSSD C300

A Crucial RealSSD C300 február végén jelenik meg, 128 és 256 GB-os kivitelben. A fogyasztói árak rendre 400 és 800 dollár körül alakulnak majd.

GoodDrive a Valentin napra készül, így bejelentette az Edge Limited Edition névre keresztelt pendrive-ját, melyből csak egy 4 GB-os verzió jelenik meg. A korábban már bemutatott Edge sorozatra hajazó termék burkolata az anódozott alumíniumból készült, aminek köszönhetően a piros szín megváltozik a megvilágítástól függően. Az USB interfészre köthető adattárolóra a vállalat egy 90 napig használható Kaspersky Internet Security 2010 szoftvert is telepít.


GoodDrive Edge Limited Edition

A GoodDrive Edge Limited Edition a nevéhez méltóan limitált példányszámban kerül az üzletekbe, még a Valentin nap előtt. A pendrive áráról nem nyilatkozott a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés