Hirdetés

Gyors és sokoldalú a WD új külső tárolója

A Western Digital azoknak ajánlja új külső adattárolóját, akik nem csupán nagy tárkapacitást, hanem kellően gyors adatátviteli sebességet is igényelnek, hogy például videoszerkesztés vagy 3D renderelés során is támaszkodhassanak az eszközre. A My Book Studio Edition II nevű adattárat elsősorban Mac számítógépek mellé szánják, ennek megfelelően HFS+ fájlrendszerrel formázzák gyárilag, de újraformázás után természetesen más rendszerekkel is használható.

A két könnyen cserélhető merevlemez alapértelmezés szerint RAID 0 üzemmódban működik, igény szerint ez a hasznos kapacitást felező, de a biztonságot növelő RAID 1-re változtatható. A gyors kommunikáció érdekében az USB 2.0 interfészen kívül egy 3 Gbps-os eSATA és két FireWire-800 port került a készülékre, és a csomagban megtalálható még egy FireWire-800/400 adapter is.

A WD GreenPower merevlemezeket alkalmaz, amelyek percenkénti 7200 helyett 5400-as fordulatszámon dolgoznak, ennek köszönhetően fogyasztásuk is kisebb az átlagnál; ugyancsak az energiatakarékosságot szolgálja a használathoz igazodó üzemmódváltás. A csomagba biztonsági mentések készítését segítő szoftver is kerül, amellyel automatizálható ez a feladat, és a My Book mellett akár fájlszerverre is készülhet kópia a felhasználó adatairól. A My Book Studio Edition II kétféle kapacitással kerül forgalomba; az 1 TB-os változatért 289 eurót, a 2 TB-osért 569 eurót kérnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés