Hirdetés

Újabb külső merevlemezt kapnak a Mac-tulajdonosok

Új, Macintosh-felhasználók számára kialakított mobil merevlemezekkel egészítette ki portfólióját a Western Digital. A merevlemezes adattárolókban utazó cég My Passport Studio nevű külső HDD-je FireWire-400 és USB 2.0 interfészekkel egyaránt rendelkezik (előbbi a legtöbb Macnek szériafelszerelése), és a sorozat bizonyos tagjaihoz hasonlóan egy kapacitáskijelző révén tájékoztatja a felhasználót a rendelkezésre álló tárhelyről – ami egyébként maximum 250 vagy 320 gigabájt lehet.

A 2,5 hüvelykes méretkategóriájú HDD-t magában rejtő elegáns, alumíniumborítású My Passport Studiót gyárilag a Macintoshok által használt HFS+ fájlrendszer szerint formázzák meg (igény szerint természetesen újraformázható Windows alól FAT vagy NTFS rendszerben), és száz százalékban együttműködik az Apple Time Machine backup-alkalmazással. A külső HDD FireWire vagy USB kapcsolaton keresztül kommunikálhat a számítógéppel, használatához azonban mindenképpen csatlakoztatni kell a mellékelt USB-kábelt, az eszköz ugyanis ezen keresztül veszi fel a működéséhez szükséges áramot.

A Western Digital My Passport Studio külső merevlemezei egyes tengerentúli boltokban, illetve a WD webáruházában már kaphatók, a 250 gigabájtos modell 160, a 320 gigabájtos nagytesó 220 dollárba kerül, öt év jótállással.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés