Hirdetés

Megfizethető SSD-k és a winchesteres mindenes

Sokszor lenne szükség olyan dokkolóra, amibe egyszerűen csak bele kell helyezni a régi (vagy éppen új) winchestert, és máris rendelkezésre állnak az adatok. Szerencsére egyre többen gyártanak ilyen eszközöket, mindegyik gyártó más-más extrákkal próbálja elnyerni a vásárlók kegyeit. A Sharkoon például az USB mellett gyors eSATA porttal, és azzal hogy többféle merevlemez is a készülékre csatlakoztatható. A QuickPort Combo eSATA a SATA csatlakozású winchesterek mellett IDE-s meghajtókat is fogad. Az előbbiekből a 2,5, az utóbbiakból a 3,5"-os darabok csatlakoztathatók a dokkolóra.

Sharkoon QuickPort Combo eSATA
Sharkoon QuickPort Combo eSATA

A végtelenül egyszerű eszközön a csatlakozók mellett egy dokkoló és egy bekapcsológomb kapott helyett, és külön táp is jár hozzá. A 71 x 133 x 95 mm-es, 545 grammos eszközön egy LED is található, ami a meghajtók állapotáról és a készülék bekapcsolt állapotáról számol be. A Sharkoon QuickPort Combo eSATA 36,9 euróért vásárolható meg.

Sharkoon QuickPort Combo eSATA
Sharkoon QuickPort Combo eSATA

A Super Talentnél a hagyományos merevlemezek helyett inkább az SSD-kben látják a siker kulcsát. A Value sorozatba összesen négy új modell érkezett, amelyek 8, 16, 32 vagy 64 GB-os tárkapacitást kínálnak. A 2,5" méretű, egymillió órás MTBF értékkel rendelkező meghajtók  MLC NAND flashchipekre épülnek. A két kisebb eszköz eszköz olvasásnál 90, írásnál 30 MB/s-os sebességet érhet el. A két nagyobb lényegesen gyorsabb lett, ezek 150, illetve 100 MB/s-ra képesek. A Super Talent Value szériás SSD-i már elérhetők, a különböző méretű modellekért 65 és 175 dollár közötti árat kell kifizetni.

Super Talent Value
Super Talent Value

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés