Hirdetés

Gyönyörű Acer LCD-PC és androidos netbook

Egyre több LCD-PC-t jelentenek be mostanában a gyártók, némelyik a külcsínnel, némelyik a belbeccsel igyekszik kitűnni a növekvő kínálatból, az Acernél viszont mindkettőre odafigyeltek. Habár a hasonló gépeknél nagyon fontos a dizájn, a kinézet, az Aspire Z5610 letisztult, ízléses külseje még LCD-PC-s szinten is kiemelkedik az átlagból. És emellett a belsőt sem hanyagolták el. A 23 colos monitor Full HD, 1920x1080 pixeles felbontást kapott. A processzor az olcsó, de jó teljesítményű Intel Dual-Core E5300 lett, amelyhez 4 GB RAM társul.

Aspire Z5610
Aspire Z5610

Videokártya terén is jól áll a masina, az 512 MB saját memóriával rendelkező Radeon HD 4570-nel szerelték fel. Az adatainkat a 320 GB-os winchester fogadja, de archiválásra (és természetesen optikai lemezek lejátszására) használhatjuk a DVD-írót is. A kommunikácóról a Gigabit Ethernet és a Wi-Fi gondoskodik, és a webkamerával, mikrofonnal ellátott gép az USB-k mellett egy eSATA portot is kapott. Várhatóan hamarosan az üzletekbe kerül, körülbelül 900 dollárért lehet majd megvásárolni.

Aspire One D250
Aspire One D250

Az Acer egy netbookot is bejelentett, ami se külsejében, se felszereltségében nem tér el a kategória átlagától, mégis nagyon érdekes darab. A felfrissített Aspire One D250-re ugyanis két operációs rendszer is került, a régi jó Microsoft Windows XP Home és az Android. Eldönthetjük, hogy a kettő közül melyikkel indítjuk és használjuk a gépet. Ezt leszámítva viszont semmi különbség nincs közte és a régebbről ismert D250-es között, tehát a vörös, fekete vagy zafírkék színű netbookban ugyanúgy 1,66 GHz-es, N280-as Atom processzor ketyeg, a merevlemez is maradt 160 GB, a videokártya GMA 950, és a 10,1 colos kijelző felbontása sem több 1024x600-nál. Egyvalami változott, az ár: a hamarosan elérhető gép 350 dollárba fog kerülni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés