Hirdetés

Még mindig fekete, még mindig szögletes, még mindig komoly

Kicsit sarkítva a képet: a régi, jó, szögletes Lenovo (IBM) ThinkPadeket lehet szeretni és lehet gyűlölni, középút nem nagyon létezik. Az, hogy a széria ennyi éven keresztül fennmaradt, és sikeres, részben ennek a fura, de sokak által kedvelt kinézetnek is köszönhető. Nem csoda, hogy a cég a jól bevált dizájnt a notebookokról már termékeire is átmentette, így például monitorokra vagy korunk népszerű egybegépeire, az LCD-PC-kre is. Utóbbiak közül az új IdeaCentre modellről már írtunk, és itt az idő, hogy a friss ThinkCentre-t is bemutassuk.

Lenovo ThinkCentre A70z
Lenovo ThinkCentre A70z - Forrás: SlashGear

Ha már a külsőről esett szó, gyorsan meg is kell erősítenünk, hogy természetesen az új készülék is a hagyományokat követi. A ThinkCentre A70z tökéletesen megfelel annak a elvárásnak, hogy egy pillanat alatt égő vágyat keltsen a megvásárlására – vagy éppen ellenkezőleg: megutáltassa magát. Mi azért az előbbit valószínűsítenénk... Az LCD-PC-ről már korábban is pletykáltak, de a hivatalos bejelentés csak ma érkezett meg a Lenovótól. A tulajdonságai között semmi meglepő nincsen. 19 colos monitora 16:10 képarányú (a felbontása még nem derült ki), és Intel Celeron Dual-Core, illetve Core 2 Duo processzorok rejtőzhetnek a belsejében.

Lenovo ThinkCentre A70z
Lenovo ThinkCentre A70z - Forrás: SlashGear

Merevlemeze maximálisan 500 GB-os lehet, optikai meghajtóként egy DVD-írót használhatunk, és felszerelték webkamerával, valamint két hangszóróval is. Találunk rajta hat USB, egy D-Sub és egy Gigabit Ethernet portot is, a vezeték nélküli hálózatokhoz az opcionális Wi-Fi segítségével kapcsolódhatunk. A vállalat kiemelte, hogy a készülék tervezésénél külön odafigyeltek az energiatakarékosságra.  Az elsősorban vállalati felhasználásra szánt ThinkCentre A70z november végétől lesz elérhető, 499 dolláros kezdőáron.

Egy új asztali PC is érkezik ThinkCentre A58e néven, ami szintén Celeron, illetve Core 2 Duo processzorokkal kerül forgalomba, és egyéb felszereltségét tekintve is nagyon hasonlít az A70z-re, de a winchestere maximálisan csak 320 GB-os, a memóriája 2 GB lehet. Szintén energiatakarékos működésre készítették fel, és a másik géphez hasonlóan Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel érkezik. A már megrendelhető ThinkCentre A58e kezdőára 349 dollár, ez a választott kiegészítők függvényében emelkedhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés