Hirdetés

Gyilkos hardverrel érkezik az izgalmas külsejű Mac Pro

Az Apple még az év közepén megtartott keynote alkalmával számolt be róla, hogy idén hozzányúlnak a kissé elhanyagolt Mac Próhoz. Az akkor közreadott előzetes specifikációk és a képek alapján nem volt túlzás már akkor azt állítani, hogy az Apple olyan radikális változtatásokat eszközölt, aminek hála az újdonság nem csak kívülről, de belülről sem sokban hasonlít majd elődjeihez.


[+]

Az új generációs Mac Pro minden egyes részletéről viszont csak a mai sajtótájékoztató alkalmával rántották le a leplet, noha korábban is elég sok információt megosztottak a közönséggel. Ma azonban biztossá vált, hogy a konfiguráció alapját a hat, nyolc vagy kár tizenkét magos kiszerelésben elérhető Intel Xeon E5 processzor adja, melyhez legfeljebb 64 GB, 1866 MHz-es ECC RAM kapcsolódhat négycsatornás kiszerelésben.


(forrás: AnandTech) [+]

Az adattárolóról már korábban tudni lehetett, hogy nem lesznek gondjai a sebességgel, hiszen a PCI Express interfészre kötött SSD maximum 1,2/1 Gbps olvasási/írási tempót diktál, tárterülete pedig legfeljebb 1 TB lehet. Pontosították a grafikus kártyára, vagyis kártyákra vonatkozó részt is: a fedélzeten egy pár AMD Tahiti cGPU-ra épülő FirePro D300, D500 vagy D700 teljesíthet szolgálatot CrossFire Pro kiépítésben. Mindez azt jelenti, hogy az elérhető videomemória legfeljebb kétszer 6 GB, az összesített számítási kapacitás pedig 7 TFLOPS lesz.


[+]

A hardverkiépítéstől függetlenül mindegyik gépnél alapfelszereltség lesz a hat darab Thunderbolt 2 és a négy darab USB 3.0-s port, a dupla HDMI 1.4-es kimenet és a dupla hangkimenet. Ezenkívül a Mac Pro dupla Gigabit Ethernet, IEEE 802.11ac-s Wi-Fi és Bluetooth 4.0-s vezérlőt is kap. Mindegyik gép konfigurációtól függetlenül megkapja az új hőcsöves hűtőrendszert, ami a korábbi Mac Pro nyolc darab ventilátorát váltja ki egy darab légkavaróval. Ennek köszönhetőn a gép által csapott alapjárati zaj is rendkívül "szofisztikált", mindössze 12 dB(A). A gyártó szerint a fogyasztást is sikerült alaposan leredukálni, ami alapjáraton szintén barátságos, mindössze 43 watt.


(forrás: AnandTech) [+]

Persze a nagy teljesítményért mélyen a zsebbe kell majd nyúlni, hiszen már az alapgép is 949 990 forintba kerül, ez pedig messze van attól, amire a csúcsmodell képes. Ezért az összegért 3,7 GHz-es, négymagos Intel Xeon E5-1620 v2 processzort, 12 GB RAM-ot, 256 GB-os SSD-t és egy pár AMD FirePro D300-as professzionális VGA-t kapunk (egyenként 2 GB VRAM-mal). Az új Mac Pro decembertől vásárolható meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés