Hirdetés

Csúszik a Mac Pro tényleges elérhetősége

Az Apple hivatalosan december közepén indította útjára az új Mac Pro terméket, melyre a bolti előrendeléseket már akkor is le lehetett adni, de a szállítás csak idén januárban kezdődött volna meg. A vállalat azonban túlzott igényekkel szembesült, így tervek felborultak. Már az év elején jelezték az üzleteknek, hogy a szállítások csak februárban kezdődhetnek meg, ám most ezt márciusra tolták.

A változás globális jellegű, így mindenhol tavasszal kezdődik meg az előrendelt termékek kiszállítása. A legnagyobb problémát az új Mac Pro lelkét adó, speciális FirePro rendszerek jelentik, melyeket az AMD csak az Apple igényeire szabott, így ezek más termékekben nem is lelhetők majd fel. A vártnál jóval nagyobb érdeklődés miatt ezekből sokkal többet kell gyártani, ami persze kivitelezhető, de időbe telik az átállás. Ezzel kapcsolatban megtudtuk, hogy ez eredetileg tervezett mennyiséghez képest majdnem kétszer több professzionális VGA-ra tart igényt az almás cég. Ilyen változásra pár héttel a start előtt akkor sem lehetne gyorsan reagálni, ha nem speciális termékekről lenne szó.

Az Apple egyébként máskor is alulértékelte már a várható igényeket, de különösebb gond ebből sosem származott, mivel rendkívül gyorsan reagáltak a helyzetre, de a kezdeti készlethiányra ezúttal is számítani kell.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés