Hirdetés

Androidos kézikonzollal lepi meg a piacot a GPD

Az XD Plus nem lesz se drága, se erős, viszont a szórakozáshoz pont elég lehet.

A GPD már korábban sem vetette meg a kézikonzolok piacát, a jelenleg 400 dollárért elérhető, Windows 10 operációs rendszert használó, WIN jelzésű megoldás helyett viszont most egy androidos modellel villantanának, amely XD Plus jelöléssel fog hódítani. A két rendszer a kialakítását tekintve nem sokban különbözik, ugyanúgy felnyitható kijelzőt használnak, viszont az XD Plus esetében már kinézetre is látszik, hogy némileg gyengébb minőségű anyagok kerültek felhasználásra, illetve a billentyűzet is eltűnt róla. Ez persze annak tudatában érthető, hogy csak 240 dollárt kell érte fizetni.

A tavasszal érkező, de már előrendelhető újdonság 5 hüvelykes, H-IPS panelt használó, kapacitív érintésérzékeny kijelzője 1280x720 pixeles felbontással dolgozik. A működésről egy MediaTek MT8176 SoC gondoskodik, amely négy darab, 1,9 GHz-en ketyegő ARM Cortex-A53-es processzormagot tartalmaz. A MediaTek specifikációi szerint Big.Little konfigurációról van szó, tehát van még két darab Cortex-A72 is a lapkában, de erről a GPD nem tesz említést. Ennek nem kizárt, hogy az az oka, hogy ezt a klasztert nem használják, így csak a négy darab Cortex-A53-ra lehet számítani. Az IGP szerepét egy Imagination PowerVR GX6250-es fejlesztés látja el, a LPDDR3-as rendszermemória kapacitása 4 GB lesz, míg az adatokat 32 GB-os eMMC flashmemória tárolhatja. Utóbbi akár 128 GB-os TransFlash szabványú memóriakártyával tovább bővíthető.

A 155 x 89 x 24 mm-es, 300 grammos rendszer természetesen rendelkezik IEEE 802.11b/g/n/ac-s Wi-Fi és Bluetooth 4.0-s modullal, két hangszóróval, egy micro HDMI és egy micro USB kimenettel, illetve egy gyorsulásmérővel is. Az operációs rendszer tekintetében Android 7.0 lesz előtelepítve, amin előre konfigurált emulátorok várják a régebbi játékokat. Ezeket a dedikált gombokkal könnyen lehet vezérelni, így a szórakozás lényegében garantált. Az akkumulátor szempontjából a GPD 6000 mAh-s egységet alkalmaz, de a pontos üzemidőről nincs adat, ugyanakkor valószínű, hogy az áprilisi starthoz közeledve az apró részletekről is lehull a lepel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés