Hirdetés

Google TV Sony módra

A keresőóriás az elmúlt héten mutatta be a Google TV-t, amire a Logitech azonnal szolgáltatta a megfelelő hardvert. A szolgáltatásnak a Sony is támogatója, így nem volt kérdés, hogy előállnak a szükséges termékkel. A japán cég egy set-top box helyett az NSX szériás televízióiba integrálta a támogatást, ami nem véletlenül kapta meg az Internet TV jelzőt. A rendszer az Atom CE 4100-as SoC-ra épül, így megfelelően kielégítheti az igényeket, hiszen képes az 1080p-s tartalom továbbítására. Természetesen nem kérdés, hogy a termék 24, 32, 40 és 46 hüvelykes verziói képesek a Full HD-s megjelenítésre, továbbá a legkisebb modellt leszámítva a háttérvilágítást is LED-ek adják.

Internetes megoldásról lévén szó, nem maradhatott le a gigabites Ethernet csatlakozó, ami nélkül a Google TV nem is képes működni, ám lehetőség van Wi-Fi használatára, vagyis nem kötelező a vezetékes technológiát alkalmazni. A tévék oldal- illetve hátlapján négy HDMI, egy komponens, egy SPDIF, valamint négy USB interfész áll rendelkezésre. A távirányító egészen egyedi darab, illeszkedve az internetes igényekhez. Gyakorlatilag egy kisméretű billentyűzetről van szó, ami biztosítja a tartalmak keresését a Google TV szolgáltatáson keresztül.

Az NSX szériás televíziók fogyasztása 80 és 150 watt között alakul függően a mérettől. Az árazás 600-tól 1400 dollárig terjed, vagyis a Google TV támogatása 200-400 dolláros többletköltséget jelent a hasonló tudású termékekhez képest. A vállalat egy Blu-ray lejátszót is bejelentett a tévék mellett. Az NSZ-GT1 típusjelzésű megoldás lényegében ugyanazokat a szolgáltatásokat kínálja, mint a fentebb részletezett Internet TV-k, ám bármilyen HDMI interfésszel ellátott televízióval működik, sőt a Blu-ray filmek lejátszása is megoldható. A termékért 400 dollárt fog kérni a Sony. A jövő év elején egy internetes áruházat is elindít a cég, aminek segítségével alkalmazások tölthetők le a hírben szereplő készülékekhez.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés