Hirdetés

Képen pózol a Google gamepadje

A Google az Android TV platformjához természetesen tervezi a megfelelő játékvezérlőt is, melyről már ki is szivárgott egy kép. A prototípus tulajdonképpen nem szolgál meglepetéssel; kialakítása a megszokott normákat követi, ami nem teszi túl egyedivé, de a bevált koncepciókat szeretik a játékosok, így nincs sok értelme kísérletezni. A kommunikációt természetesen Bluetooth kapcsolat biztosítja, míg az energiaellátásról akkumulátor gondoskodik.

A gamepad része három Androidhoz kapcsolódó gomb, amelyek a vezérlést könnyítik meg. Természetesen a Google senkit sem kényszerít a referenciadizájn lemásolására, így a partnerek bátran kísérletezhetnek a kényelmi szempontokra vonatkozó fejlesztésekben, de a gombkiosztás viszonylag kötött, és erre nagyon odafigyel a keresőóriás. Ez végtére is a fejlesztők életét könnyítené meg, hiszen egy API-ból lehetne támogatni az összes kompatibilis gamepadet.

Arról nincs információ, hogy a képen látható játékvezérlő elérhető lesz-e valamelyik Android TV-hez. Mivel referenciadizájnról van szó, így a kialakítása tetszés szerint lemásolható a partnerek számára. A gamepad mellett a Google dolgozik azon is, hogy a meglévő okostelefonok és tabletek is befoghatók legyenek játékvezérlőként.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés