Hirdetés

Méregdrága lesz a Google második generációs referencia Chromebookja, a Pixel 2

Már korábban is voltak arra utaló jelek, hogy a Google elkészíti ChromeOS-t futtató referencia Pixel Chromebookjának második generációját, ám ezt az értesülést most hivatalosan is megerősítette a vállalat a Google TeamWork 2015 rendezvény alkalmával.

Ilyen volt az első generációs Google Chromebook Pixel
Ilyen volt az első generációs Google Chromebook Pixel [+]

Egyelőre a technikai paraméterek ismertetésébe nem merült el túlzottan a Google, de a különféle pletykák alapján már körvonalazódik, hogy mire lehet majd számítani. Úgy tűnik, az új változat jelentős mértékben, azaz több ponton támaszkodik az első generációra, így például a 3:2 képarányú, 12,85"-es, nagy pixelsűrűségű (várhatóan 2560x1700 képpontos) IPS érintőkijelzőre, és az alumíniumból készült házra. Nagy valószínűség szerint a központi egység az Intel Core M valamelyik tagja közül kerül ki, amit legalább 4 GB RAM-mal és 64 GB-os SSD-vel tálalnak az IEEE 802.11ac és Bluetooth 4.1, valamint opcionális LTE modem társaságában. Sőt, ha minden igaz, az új USB Type-C csatlakozó sem marad le róla.

Noha a Pixel 2 bárki számára megvásárolható lesz, a cég főként fejlesztői eszköznek szánja, nem  pedig tömegterméknek, erről pedig az akár 1300 dollárt is meghaladó árcédula és a szabadon elérhető gépek limitált példányszáma is gondoskodni fog. A masina érkezése a május végén esedékes Google I/O 2015 konferencián várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés