Hirdetés

Probléma a Fractal Design Lumen kompakt vízhűtésekkel

Akkor is érdemes a garanciás cserét kérni, ha a központi egységünk még nem melegebb a szokásosnál.

A Fractal Design felfedezett egy hibát a Lumen szériás kompakt AIO-inál, miután a vásárlói megemelkedett processzorhőmérsékletekről számoltak be. A vállalat arra jött rá, hogy az alumínium radiátornál használt forrasztóanyag, illetve a gyártás során keletkezett szennyeződések kémiai kölcsönhatásba lépnek a hűtőfolyadékkal, és ez a folyamat az idő múlásával üledékesedéshez vezethet, ami a CPU blokk lamellái között megakadva rontja a rendszer hatásfokát, így a termális mutatók megindulnak fölfelé.


[+]

Mivel a cégnek fontosak a ügyfelei, úgy döntöttek, hogy globálisan leállítják a szóban forgó hűtések árusítását, és egészen addig szünetelteik az értékesítést, amíg a kijelölt csapataik ki nem dolgozzák a gyógyírt egy új verziójú radiátor, valamint egy új hűtőfolyadék formájában. Persze ennyinél nem áll meg a történet, ugyanis magát a gyártási eljárást, továbbá az azt érintő irányelveket is felülvizsgálják, és életbe léptetik a szükséges változtatásokat.


[+]

Ez a procedúra nem egy-két napig fog tartani; a kiadott közleményben foglalt előzetes becslések szerint mintegy hat hét kell ahhoz, hogy az üzletek polcain megjelenjenek a ráncfelvarrott Lumenek, és a régi példányok tulajdonosainak kiküldhetők legyenek a cseredarabok.


[+]

A Fractal elnézést kért a fiaskóért, és létrehozott egy dedikált oldalt, amely csak az eddig taglalt problémával foglalkozik. Ez az oldal folyamatosan frissítés alatt lesz, szóval a részletek nyomon követhetők lesznek, ergo mindenki világosan tájékozódhat arról, hogy mi, merre, hány méter. Az érintett személyek egy webes űrlap kitöltésével igényelhetik a garanciális ügyintézést, és e-mailben is kapnak majd értesítést az ügymenet éppen aktuális állásáról.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés