Gigantikus monitort leplezett le az Eizo

A csúcsminőségű monitorjairól elhíresült Eizo a DuraVision FDH3601 névre keresztelt megjelenítővel újradefiniálja az óriásmonitor fogalmát. A 36,4 hüvelykes mérettel és szélesvásznú kialakítással büszkélkedő kijelző natív felbontása 4096x2160 pixel. A termékben rejlő panel a Sharp ASV (Advanced Super View) technológiájára épül, amivel nagyon jó színhűség, illetve kifejezetten magas fényerő biztosítható.

Eizo DuraVision FDH3601
Eizo DuraVision FDH3601

Az Eizo DuraVision FDH3601 fényereje a dokumentáció szerint 700 cd/m², átlagos válaszideje 8 ms, a kontrasztaránya pedig 1000:1. Utóbbi érték elsőre nem tűnik magasnak, de fontos megjegyezni, hogy az arányszám statikus paraméter, és a piacon fellelhető legtöbb kijelző is hasonló képességgel rendelkezik, amennyiben a dinamikus kontraszt funkciójuk nem aktív. A termék háttérvilágítása W-LED-alapú, továbbá a betekintési szögei 170 fokosak. A színek élethű megjelenítéséről 16 bites LUT tábla gondoskodik, ami a vállalat szerint 1,07 milliárd színárnyalatból dolgozik. A teljesen homogén háttérvilágításról sem feledkezik meg a gyártó, így a DUE (Digital Uniformity Corrector) technológia is bevetésre kerül.

A két DVI-D és két DisplayPort bemenettel felszerelt Eizo DuraVision FDH3601 Japánban fog debütálni, mégpedig szeptember 7-én. Az ajánlott fogyasztói ára – a hírek szerint – 35 000 dollárnak megfelelő japán jen. A nyugatabbra fekvő piacok esetében a megjelenés pontos idejéről még nincs hír.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EIZO

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés