Hirdetés

24-magos fejlesztői lapot hoz a Socionext, a Linaro és a Gigabyte

A 96Boards hitelesítésével érkező megoldás elég drága lesz, viszont alacsony fogyasztás mellett kínál nagy teljesítményt.

A Linaro Community Board Groupból kivált 96Boards részleg évről-évre hoz valami érdekes fejlesztést. Ezúttal a Socionext, a Linaro és a Gigabyte fogott össze egy olyan fejlesztői lap megalkotásáért, amely 24 darab processzormagot kínál az érdeklődők számára. Az egyelőre névtelen, microATX-es alaplap megkapja majd a 96Boards Enterprise certifikációt is.

A Gigabyte által gyártott rendszer alapját a Socionext SynQuacer SC2A11-es SoC adja, amelyen belül 24 darab ARM Cortex-A53-as processzormag található. Ezek az ARMv8-A utasításarchitektúrát használják, de az órajel még nem ismert, viszont a lapka fogyasztása csupán 5 watt lesz, és implementálásra került az ARM TrustZone is. A rendszermemória nem kerül integrálásra, így külön DIMM csatolókon keresztül lehet majd biztosítani a megfelelő mennyiséget, továbbá egy x16-os és két x1-es PCI Express csatoló várja a bővítőkártyákat. Az aljzatok tekintetében két Gigabit Ethernet és négy darab USB 3.0 port lesz elérhető, míg a meghajtókat két SATA csatlakozóra lehet kötni.


[+]

Az új rendszerrel az a cél, hogy a fejlesztők ARM-ra ARM-os alapokon készítsék el a programokat. Ehhez a Linaro a partnerekkel együtt biztosítja a megfelelő szoftverkörnyezetet. A célpiacnak az IoT átjárók és peremhálózati megoldások, illetve a szerverek számítanak.

Az új konstrukció decembertől lesz elérhető, az áráról azonban nincs pontos adat, de az aktuális adatok alapján 1000 dollár alatt lesz.

Előzmények

Hirdetés