Hirdetés

Csúcs X399-es alaplap a Gigabyte-tól

A Threadripperhez szánt Designare EX azoknak készül, akiknek az Aorus X399 Gaming 7 "gamersége" nem jön be.

A Gigabyte formálisan bejelentette legdrágább Socket TR4-es alaplapját a Ryzen Threadripper processzorhoz. Ez így egy kicsit fura bejelentés önmagában, hiszen a vállalat kínálata nem tobzódik TR4-es alaplapokban, egyelőre csak az Aorus X399 Gaming 7 érhető el náluk, de a most bejelentett Designare EX várhatóan ennél is drágább lesz. Az érdekesség, hogy a két alaplap nyomtatott áramköri lapja megegyezik, ez pedig behatárolja a lehetőségeket és a felszereltséget is, csak apróbb eltérések lesznek, ami szemre leginkább a dizájnban érhető tetten - ennél az alaplapnál az ezüst dominál a fekete mellett.


[+]

Ennek megfelelően a TR4 foglalat mellé nyolc darab DDR4 DIMM foglalat és öt PCI-Express 3.0 x16-os csatlakozó került, emellett három M.2 foglalat várja SSD meghajtókat, további 8 darab SATA 6 Gbps pedig a hagyományos úton csatlakozó tárolókat. A hangzást ezúttal is a Realtek ALC1220 kodek biztosíja, a vezetékes hálózatért felelős részleg viszont a Rivet Killer E2500 helyett ezúttal Intel-alapú, ám a két Gigabit Ethernet aljzat és a Wi-Fi + Bluetooth kombó változatlanul elérhető. Érdekes, hogy míg a Designare EX lesz a drágább, feljebb pozicionált modell, elveszít egy USB 3.1 Gen 2 portot, egészen pontosan fogalmazva az előlapi kivezetés csatlakozója mögé nem kerül külön ASMedia vezérlő, így csak USB 3.1 Gen 1 sebességet támogat.

A Gigabyte egyelőre nem tett közzé árat, de a pozicionálás végett valamivel az Aorus alaplap 399 dolláros ára fölé várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés