Hirdetés

Olcsóbb HEDT alaplap microATX méretben

Az MSI újabb modellel, az X299M-A Proval bővíti a kis méretben nagy teljesítményre vágyóknak szánt kínálatát, persze némi korláttal.

Körülbelül két hónapja mutatta be az MSI első microATX méretű, X299-es platformra épülő alaplapját, az X299M Gaming Pro Carbon AC-t, amely egy abszolút felső kategóriás termék lett, ennek megfelelő árazással. Ennek olcsóbb, de képességeiben némileg visszavágott új társa az X299M-A Pro, amely szintén microATX méretű, viszont a közel 300 dollár helyett 170 dolláros ajánlott árat kapott.

 


[+]

A legfontosabb korlátozás, amivel tisztában kell lennünk, hogy a lap csak a két négymagos Core X processzort támogatja, azaz csak a Core i7-7740X-szel és i7-7640X-szel kompatibilis. Memóriakezelése kétcsatornás, és csak négy DDR4 foglalattal rendelkezik, ráadásul a PCI Express sínek bekötésénél is a Kaby Lake-X CPU-k kiosztását vették figyelembe. Ennek megfelelően a CPU két PCIe 3.0 x16-os foglalattal áll kapcsolatban (ezek egyike erősített), amelyeket kombináltan x8+x8-as kiépítésben használhatunk, míg a harmadik foglalat fizikailag csak x4-es, és a déli híd vezérli. A tápellátásról kilenc fázisú VRM gondoskodik, a táp felől pedig egy 24 és egy 8 tűs csatlakozón keresztül érkezhet az energia, ezeket egy opcionálisan használható 6 tűs PCIe konnektor egészíti ki.


[+]

A háttértárak számára két 32 Gbps-es M.2 foglalat és 8 SATA 6 Gpbs áll rendelkezésre, az USB kivezetések között pedig helyet kapott két darab 3.1 Gen 2-es port is, amelyek közül az egyik egy Type-C konnektor. A hangrendszer fő eleme egy Realtek ALC1220, ami már megszokottnak mondható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés