Hirdetés

Külön alkalmazással segíti a Gigabyte az Alder Lake hibrid dizájnját

A DRM Fix Tool segítségével programból parkoltathatók az E-Core-ok, és ugyanitt fel is oldhatók.

A hónap első felében írtunk arról, hogy legalább négy tucat játéknak lehet gondja az Alder Lake hibrid dizájnjával, de erre az Intel már eleve beépített egy BIOS-ból aktiválható megoldást, ami ugyan távolról sem elegáns, viszont valóban alkalmazható.

A Gigabyte most bejelentette, hogy az Intel, Scroll Lock billentyű lenyomására építő megoldását átültették egy segédprogramba, amelyet megnyitva egyszerűen parkoltathatók, majd indíthatók az E-Core-ok. Igazából nagy mágia nincs ebben, az alkalmazás pont ugyanazt csinálja, amit az Intel elgondolása, csak a Scroll Lock billentyű lenyomása nélkül, ami azért lehet kedvezőbb, mert hátha valakinek pont szüksége van arra a gombra. Nem kizárt ugyanis, hogy más alkalmazások is a Scroll Lockhoz kötik az egyes funkciók valós idejű ki-bekapcsolását, viszont ennek lenyomásával a parkoltatott E-Core-ok is újra beindulnának, amit pont el szeretne kerülni a játékos.

A Gigabyte programja igazából bitang egyszerű. A megnyitása után két virtuális gomb várja a felhasználót: Part és Unpark. Az előbbire kell rábökni, hogy az E-Core-okat készenléti módba tegyük, míg az utóbbira, ha ezt a korlátozást fel akarjuk oldani.

A friss alkalmazás az alábbi linkről tölthető le, viszont fontos, hogy csak a Gigabyte Z690-es alaplapjaival működik, ezen belül is szükség lesz a legfrissebb BIOS-ok telepítésére.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés