Hirdetés

Prezentálta PC-s jövőképét a Gigabyte

A Cielo projekt az 5G-t önti egy moduláris és hordozható asztali koncepcióba.

A PC reformja időről-időre újra előkerül, hiszen ha belegondolunk, akkor olyan nagyon az asztali rendszerek szegmense nem változik, de ez nem jelenti azt, hogy minden tökéletes lenne. A Gigabyte most bemutatta a Cielo projektet, amely az Aorus márkajelzés alatt megpróbálja megújítani az asztali PC-t, több nézőpontból is.

A koncepció alapja, hogy az egész rendszer modulárissá válik, és három darab, egymásra helyezhető réteget képez. Alul egy méretes Bluetooth hangrendszer dolgozna, középen egy akkumulátor az energiaellátás érdekében, míg a legfelső rétegben lenne maga a PC-t a különböző interfészekkel együtt, továbbá felül kapnának helyet az 5G-s antennák, amelyek nyilván az 5G kapcsolatot biztosítanák.


[+]

Az 5G itt azért fontos tényező, mert a Cielo projektet fő alappillére a vezetékek nélküli működés. Ezért is lenne benne egy akkumulátor, így maga a rendszer könnyen hordozható, akárhova el lehetne vinni, és az 5G-nek hála akár minden adatátvitel vezeték nélkül történhetne meg.

Persze ez az egész még koncepció, és az elmúlt években láttunk már moduláris PC-re vonatkozó kísérleteket a gyártóktól, amelyek már nincsenek sehol, de szó se róla, hogy azok nem is voltak hordozhatóságra tervezve. Lehet, hogy utóbbi tényező a siker kulcsa, de az is lehet, hogy nem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés