Hirdetés

Jön a Gigabyte alaplapja is a Xeon W-3175X-hez

Neve ugyan még nincs, de nem az ASUS ROG Dominus Extreme lesz az egyetlen választás.

Nagyjából egy hete jelentette be az Intel a Xeon W-3175X jelzésű processzort, amely a vállalat egyetlen UHEDT kategóriába szánt megoldása lesz, és egyben az AMD Ryzen Threadripper 2990WX kihívója. Magáról a fejlesztésről viszonylag sokat tudni, még azt is, hogy a kupak alatt hővezető paszta biztosítja a hőelvezetést, de a kompatibilis alaplapok tekintetében elég nagy a csend.

Az Intel bejelentésekor egyedül az ASUS ismerte el, hogy terveznek egy ROG Dominus Extreme alaplapot, de most a Gigabyte is jelentkezett, így nem szabad megfeledkezni róluk sem.

A vállalat ugyan nem árulta el a készülő alaplapja nevét, de azt ecsetelték, hogy ez dolgozott az Intel hírhedt Computexes demonstrációja alatt, ahol a Santa Clara-i óriáscég 28 magot járatott 5 GHz közelében. Bár ezt a processzorgyártó inkább elfelejtené, a Gigabyte végeredményben büszke lehet rá, hiszen a 29 fázissal rendelkező alaplapjuk, tűrte a tuningolt CPU 1 kilowattot ostromló fogyasztását, ami jelzésértékű a stabilitásra vonatkozóan.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés