Hirdetés

A Giada is mini PC-kkel frissít

Úgy néz ki, hogy a mai napon nem csak a J&W állt elő mini PC-kkel, hanem a Giada is. Bár mindkét gép a nettop kategóriát erősíti, azért nem beszélhetünk róluk úgy, mintha teljesen azonos piaci szegmenst céloznának meg. A Giada A51 ugyanis elsősorban az otthoni, multimédiás igényeket próbálja kielégíteni, így az Intel Cedar Trailes Atom helyett az AMD Brazos platformjának szavazott bizalmat a cég.

Az A51-es masina az AMD E-450-es és E-300-as Vision APU-kra épít, melyek TDP osztálya 18 watt. Mindkét termék két darab processzormagot tartalmaz, de az előbbi 1,65 GHz-es, míg az utóbbi 1,3 GHz-es órajelen ketyeg. Az IGP esetében a 80 shader processzor szintén egyezik, de az E-450-es APU-ban Radeon HD 6320-as fejlesztés található, melynek magórajele 508 MHz, amit a turbó funkció 600 MHz-re emelhet, amennyiben ez a fogyasztási kereten belül lehetséges. Az E-300-as modell a Radeon HD 6310-re épít, mely nem alkalmaz turbó órajelet, és 488 MHz-en ketyeg. A DDR3 szabványra épülő rendszermemória 2 GB lesz, amit később 4 GB-ra lehet növelni, míg az adattároló szerepét egy 320 GB-os kapacitással rendelkező HDD tölti be.

Giada A51 fehér és fekete Giada A51 fehér és fekete
Giada A51 fehér és fekete [+]

A kommunikációs lehetőségeket a Gigabit Ethernet, a Bluetooth és az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi biztosítja, továbbá a vállalat nem feledkezett meg a HDMI portról sem, mely mellett még található egy D-Sub kimenet is. Az egyéb aljzatokról nincs pontos adat, de biztos található a masinán egy USB 3.0-s port, illetve egy kártyaolvasó.

Az AMD visionös gépekre jellemző módon a szokásos korszerű képességek is megvannak, így a maximum 30 wattot fogyasztó Giada A51 támogatja a DirectX 11-es, a DirectCompute 5.0-s, az OpenCL 1.1-es, az OpenGL 4.2-es és az OpenGL ES 2.0-s API-t. Emellett az APU UVD 3.0-s motorja kezeli az AVC/H.264, az MVC, a VC-1, a DivX/Xvid, valamint az MPEG-2/4 videókat, továbbá támogatja a Flash animációk gyorsítását a stage video szolgáltatás használatával, és a különböző webes felületek gyorsítása sem jelent akadályt, beleértve a Flash 11 új képességeit is.

A vállalat fehér és fekete színben hozza majd forgalomba a terméket, mely előtelepített Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel, illetve operációs rendszer nélkül is megvásárolható. Sajnos a nettop ára egyelőre nem derült ki, de a forgalmazás az elkövetkező hetekben kezdődik meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Giada

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés