Hirdetés

Gépelés sötétben

Nem az első, és valószínűleg nem is az utolsó a hosszú nevű Eluminx Slim-Series Electroluminescent Keyboard a világítással rendelkező billentyűzetek között, de azért érdemes pár pillanatot megismerésére szánni. A 104 gombos eszköz első ránézésre semmilyen extrát nem nyújt, kivéve az ízléses színkombinációt. Az igazi lényeget csak akkor érti meg az ember, ha bekapcsolja hozzá a gépet.



A tesztelő szerint igazán kényelmes a termék, melyen a gombok kellően nagy mérettel rendelkeznek, valamint a feliratozás is ideális. Viszont hangos, gépelés közben jelentkezik a régi billentyűzetekre jellemző, sokakat idegesítő kopogás. Ahogy a termék nevében is szerepel, igazán vékony és kis helyigényű eszközről van szó, mérete 420x156x16 mm, mely kialakításban is erősen hasonlít a notebookok billentyűzetére.



Az igazi extra a világítás, mely nem igényel külön tápellátást, amely első hallásra pozitív tulajdonság, ám a fejlesztők elfelejtettek kikapcsoló gombot rakni a klaviatúrára, így ha a gép be van kapcsolva, akkor folyamatosan világít. A gyártó szerint 60000 óránál is több ideig bírja a világítás, így emiatt aggódni nem kell, bár talán sokakat zavarna, ha nappal is rávilágít kedvenc input eszköze. A fény amúgy nem túl erős, nem bántja a szemet, de teljes sötétségben is kitűnően olvashatóvá teszi a billentyűket.



Az Eluminx segítségével most már éjszaka is teljes pontossággal lehet gépelni, és lámpát sem kell kapcsolni hozzá. Egy LAN party esetében ez igazán jelentős tény lehet. Állítólag ez a világítás a sötétben kíméli a szemet. Sajnos van egy óriási hibája a billentyűzetnek: az árcédula. 99 amerikai dollárt kérnek el érte, márpedig a világításon kívül egyéb szolgáltatással nem rendelkezik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés