Hirdetés

A LED-esítés újabb áldozatai

A LED-es ventilátorok már nem számítanak újdonságnak, hosszú idő óta vannak jelen a piacon, mindenféle színben, kialakításban és méretben kaphatóak. A leleményes hardvergyártók azonban mindig újabb felhasználási területet találnak a világítós légkeverők számára, melyek mára teljesen elárasztották a piacot.





Először a processzorhűtőkön jelentek meg LED-es ventik (pl. Thermaltake Volcano 9), majd a VGA coolereken, most pedig már a tápegységek is gyárilag ontják magukból a földöntúli fényeket. A VertiGlow PSU-k az utolsó darabig LED-es ventikkel vannak ékesítve, és 420W teljesítményre képesek. A mai trendnek megfelelően 2 ventilátorral szerelik őket, melyek fordulatszáma a tápon belüli hőmérséklet függvényében változik.

Jelenleg négy szín közül lehet választani: kék, piros, zöld, valamint kék-piros kombó. A Nexus Hardware oldalain már tesztet is lehet olvasni az egyik típusról. A VertiGlow tápért 59.95 dollárt kell fizetni. Több nemzetközi kiállításon a nagyok mellett (pl. Antec stb.) már a taiwani noname cégek is feltűntek hasonló termékeikkel, így valószínűleg jövő évre már rengeteg LED-es ventivel szerelt PSU lesz kapható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés