Hirdetés

A Gelid ICY Vision-A nevű hűtő az AMD VGA-it teszi hűvösre

A Gelid ICY Vision VGA-hűtője nem mai darab, így már két verziót is megélt, azonban a jelek szerint a gyártó lát még benne fantáziát. A mai napon ugyanis bejelentettek egy újabb verziót Vision-A néven, amely nevéből sejthető módon kizárólag AMD videokártyákkal kompatibilis. Felépítése változatlan maradt, bár a koncepció alapból is jól sikerült, így valóban kár lett volna változtatni rajta.

A réz talapzat hőjét 5 darab, igen vaskos hővezető cső planírozza szét a 85 alumínium lamella között, vagyis elég tisztességes területű a hőleadó felület. Az ICY Vision-A a megfelelő teljesítmény érdekében persze aktív hűtő, így a borda szellőztetését két 92 mm-es, 11 lapátos ventilátor végzi. A lapátok anyaga UV reagens, kék műanyagból készült, S alakú formájuk pedig 20%-kal nagyobb légszállítást biztosít a „hagyományos” megoldásokhoz képest – legalábbis a gyártó ezt állítja. Légszállításuk egyébként 67,11 cfm 2000-es percenkénti fordulaton, 26 dBA-es zajszint mellett.

A ventilátorok minőségi golyós csapágyazást kaptak, hogy a magas környezeti hőmérséklet ellenére is hosszú életűek legyenek, a Gelid 50 000 üzemórát jósol. A kompatibilitási listában a Radeon HD 5850, 5870, 6850, 6870, 6950, 6970, 7850, 7870, 7950 és 7970 olvasható, de vásárlás előtt érdemes figyelembe venni, hogy ez a lista is csak a referenciakártyákra igaz, minden más esetben érdemes tüzetesen szemügyre venni az egyedi tervezésű nyomtatott áramkört.

A 465 grammos Gelid ICY Vision-A VGA-hűtő máris elérhető, vételára 46 euró, a gyártó pedig 5 év garanciát vállal rá. A hűtő mellé GC-2 hővezető pasztát és rengeteg apró hűtőbordát mellékelt a cég, amelyek segítségével a memóriachipek és egyéb melegedő alkatrészek (pl. VRM) hűtése is megoldható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés