Hirdetés

Jön a Radeon HD 7970 GHz Edition?

A DonanimHaber régen hallatott magáról, de ismét szereztek némi pletykát az AMD háza tájáról. Az információk szerint a vállalat egy Radeon HD 7970 GHz Edition jelzésű kártyával készül, mely a Tahiti cGPU-ra épül, és a nevének megfelelően eléri az 1 GHz-es magórajelet. Arról nincs információ, hogy ezt esetleg túl is szárnyalja-e, de ez úgyis kiderül.

A dolog hasonlít a Radeon HD 4870 és 4890 viszonyára. Az AMD az előző két generáció során nem tervezett az eredeti lapkából új verziót, ám úgy néz ki, hogy most ezt meglépték. Korábban Dave Baumann beírta a Beyond3D fórumára, hogy a Tahiti a cég első 28 nm-es terméke, ami a tapasztalat szempontjából nem kedvező. A Pitcairn és a Cape Verde esetében az AMD már látja, hogy miképp működik az új gyártástechnológia, így vissza lehetett térni a Tahiti cGPU dizájnjának újratervezéséhez, amire a január óta meglehetősen sok ideje volt a cégnek. Ezzel az AMD csökkentheti a rendszer fogyasztását, ami lehetővé teszi a nagyobb magórajel elérését.

Arról nincs pontos információ, hogy a Radeon HD 7970 GHz Edition mikor startol, de valószínű, hogy az idei Computex idején sok minden ki fog derülni a még érkező GCN architektúrára épülő Radeonokról.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés