Hirdetés

Kiemelten érdemes vigyázni használt GeForce RTX 4090 vásárlásakor

A VGA nehéz beszerezhetősége miatt sokan másodkézből vásárolnak, de félő, hogy több komponens hiányzik a termékről.

A HKEPC egy nem túl kellemes trendről számolt be, ami a GeForce RTX 4090-nel szemező felhasználók számára lehet problémás. A szóban forgó VGA a boltokban jelenleg nagyon nehezen szerezhető be, így egyre inkább a használt piac felé fordul a figyelem, de sajnos itt benne van a pakliban, hogy nem azt a terméket kapjuk, amire gondoltunk.

Így történt ez egy 1660 dollár értékű vásárláskor, ami első látásra rendben lezajlott, de a leszállított VGA nem volt hajlandó működni. Ennek ráadásul oka volt, ugyanis kiderült, hogy a beszerzett GeForce RTX 4090-ről hiányzik a GPU, illetve pár memória is. Tehát külsőre minden rendben volt, viszont a hűtő alatt a legfontosabb komponensek már le voltak műtve a nyomtatott áramköri lapról.


(forrás: HKEPC) [+]

Az is megmagyarázható, hogy honnan származott a termék, ugyanis novemberben írtunk arról, hogy  elképesztő mennyiségben bontják darabokra Kínában a GeForce RTX 4090 VGA-kat. A keleti nagyhatalomnak a szóban forgó VGA-król csak a grafikus vezérlők, illetve a memóriák kellenek, így elképesztően sok hulladék keletkezik, amelyeket olcsón eladásra bocsátanak. Ezeket sokan felvásárolják Kínában, és úgy néz ki, hogy az új trend az lesz, hogy a látszólag rendben kinéző VGA-t használtként továbbadják, még úgy is, hogy a GPU és a memória nincs a nyomtatott áramköri lapon. A cselekmény nyilván törvénytelen, hiszen egyértelműen csalásról van szó, de kérdéses, hogy mennyire lehet sikeres a panasztétel egy kétes forrásból beszerzett árú esetében.

Előzmények

Hirdetés