Hirdetés

Még mindig búcsúznak játékok a GeForce Now platformról

A rendkívül népszerű Dark Souls sorozat is érintett, de legalább sokkal jobban van kommunikálva a helyzet, mint régen.

Úgy néz ki, hogy az NVIDIA erőfeszítései ellenére a GeForce Now platform játékkínálatát nem sikerült tökéletesen stabilizálni. Azt meg kell hagyni, hogy a rendszer sokkal jobban működik, mint régen, elvégre a vállalat még május végén bejelentette, hogy júniustól csak engedéllyel teszi elérhetővé a tartalmakat a GeForce Now szolgáltatáson. Azóta ennek pozitív hozadéka is lett, hiszen a Square Enix visszatért, de még mindig vannak kérdéses esetek, ugyanis az elmúlt héten a Deep Silver kérte a Saints Row: The Third Remastered eltávolítását, most pedig a Bandai Namco veteti le hét nagyobb címét.

Az NVIDIA ezt jó előre kommunikálja, ugyanis a Dark Souls: Remastered, a Dark Souls II, a Dark Souls II: Scholar of the First Sin, a Dark Souls III, a Tekken 7, a Soulcalibur VI és az Ace Combat 7: Skies Unknown című alkotások július 31-án tűnnek el a platformról. Addig viszont zavartalanul elérhetők maradnak, ami pár hétnyi szórakozásra még lehetőséget ad.

Arról nincs pontos adat, hogy a Bandai Namco miért döntött a távozás mellett a legnagyobb címeire vonatkozóan. Az egyik teória szerint ideiglenes licencet kötöttek korábban, amely július végén lejár, és nem sikerült megegyezni a megújításáról. Ennek több oka is lehet, az egyik talán az, hogy a Bandai Namco túl sok pénzt kért a tartalmaiért cserébe, amit az NVIDIA nem hajlandó megfizetni. Itt figyelembe lehet venni azt, hogy a GeForce Now előfizetési díja nem egy jelentős tétel, ami egyrészt jó a felhasználóknak, másrészt viszont ebből a pénzből kell fedezni a szerverek üzemeltetési költségét, a szoftveres háttér karbantartását, illetve az elérhető tartalmakra vonatkozóan az egyedi megegyezéssel kialakított licencdíjakat. Az NVIDIA számára fontos az elérhető tartalom, hiszen indie címekre építve nem sokáig működne ez a rendszer, de valószínűleg nem ragaszkodnak mindenáron az egyes játékokhoz, így ha egy kiadó túl sok pénzt kér értük, akkor az az eredeti szerződés felbontását vonhatja maga után, aminek az eredménye végül az lesz, hogy a jogtulajdonosok igénylik az érintett játékok eltávolítását.

A fentiek mellett persze új érkezők is lesznek, többek között a Trackmania, a Satisfactory, a Hardspace: Shipbreaker és a Danger Scavenger című játékok.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés