Hirdetés

Már egy független fejlesztő is kivetette a játékát a GeForce Now szolgáltatásból

Raphael van Lierop, a The Long Dark megalkotója elsődlegesen azt sérelmezi, hogy meg se kérdezték őt a terméke felhasználásáról.

Egy hete írtunk arról, hogy nagyobb kiadók hagyják el a nemrég élesített GeForce Now szolgáltatást, így összességében az Activision Blizzard és Bethesda játékai elérhetetlenekké váltak, így a két cég csatlakozott a Rockstar, a Square Enix, a Konami, a Capcom és a Electronic Arts ötöshöz, amely érintettek már a tényleges kereskedelmi működés megkezdése előtt jelezték, hogy nem kívánnak részt venni a rendszerben. Ez valamennyire kedvezőbb megoldás a felhasználóknak is, hiszen már az előfizetés előtt tudhatták, hogy az említett kiadók játékait nem érhetik majd el, így ez az ügy nem kavart akkora port, mint az Activision Blizzard és Bethesda kilépése.

Mára az egyik elismert független fejlesztőnek számító Raphael van Lierop is jelezte, hogy eltávolíttatja a The Long Dark című játék elérhetőségét a GeForce Now szolgáltatásból. Elmondása szerint az NVIDIA nem kért engedélyt soha tőlük, hogy elérhetővé tegyék a játékukat, amiért a cég elnézést is próbált kérni egy ingyen videokártya felajánlásával. A probléma egyébként ugyanaz, mint az Activision Blizzard és Bethesda játékai esetében. Raphael van Lierop szerint nekik a Valve-val van kereskedelmi szerződésük nem pedig az NVIDIA-val, így állítása szerint joga van meghatározni, hogy mely platformon hozzáférhető az érintett játék.

Raphael van Lierop a hozzászólások között egy kérdésre megjegyezte, hogy ha engedélyt kérne az elérhetőségre az NVIDIA, akkor talán nem lenne vele gondja, mivel leginkább azzal nem értenek egyet, hogy egy kereskedelmi szolgáltatást indító cég engedélyt sem kér a tartalom tulajdonosától, hogy felhasználhassa azt.

A fentiek alapján az egyik legnagyobb kérdés jelenleg, hogy az egyes fejlesztők és kiadók milyen szerződéseket kötöttek a Valve-val, illetve a többi áruház tulajdonosával, mivel az ezekben leírtak esetlegesen számos jogi problémát teremthetnek a GeForce Now szolgáltatás mellett. Amíg ezek nincsenek tisztázva a felek között, addig valószínű, hogy csak nőni fog a kilépők száma, hiszen a fentiek alapján az NVIDIA több érintettel nem is egyeztetett arról, hogy felhasználhatja-e a tartalmaikat a rendszerén belül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés