Hirdetés

Tárt karokkal várja az új Call of Duty-t a friss GeForce driver

A WHQL minősítésű, 440.97-es meghajtó rengeteg hibajavítással készült.

Az NVIDIA elérhetővé tette a WHQL aláírással rendelkező 440.97-es meghajtót, amely a Call of Duty: Modern Warfare és a The Outer Worlds című játékokhoz kínál profilt, ráadásul utóbbi DirectX 11-es módjához SLI támogatás is jár, de csak a Turing architektúrára épülő GPU-k erejéig. Emellett még SLI profilt kapott a Darwin Project, illetve általános fejlesztés, hogy a G-Sync mostantól működni fog ablak módban futó Vulkan és OpenGL alkalmazásokon.

Az új eszközillesztő hibajavításokat is kapott, többek között az NVIDIA felszámolta azt a régóta létező hibát, amely miatt az egyes, G-Sync-et támogató notebookok kijelzője villog, vagy rosszabb esetben furcsa teljesítményromlás áll elő, ha a futtatott program sebessége a minimális képfrissítési ráta alá csökken. Szintén a notebookokhoz kapcsolódó korrekció, hogy a GeForce GTX 970M jelölésű mobil VGA-k mostantól képesek lesznek az alapórajel fölé állítani a GPU Boost órajelet.

A játékok tekintetében az NVIDIA temérdek problémát számolt fel. Egyrészt a korábbi gyorsjavításban említett gondokat az új meghajtó is kezeli, másrészt a Growtopia nem fog összeomlani közvetlenül indítás után a GeForce RTX sorozatú VGA-kon, a World of Warcrafton belül hibátlanul jelenik majd meg a karakterválasztó képernyő, a Forza Horizon 4-ben is megszűnnek a színtorzulások, valamint nem fog lefagyni a grafikus alrendszer, ha a felhasználó DirectX 12 módban futtatja a Shadow Of The Tomb Raider című játékot. Mindezek mellett a Tradesmen OS3DE esetében nem kell többet hiányzó objektumokkal számolni, illetve a Cinema4D-ben az ecsetek nem produkálnak majd szellemképes hatást. Utóbbi kettőt papíron a korábbi WHQL eszközillesztő javította, de panaszkodtak a felhasználók, hogy a gondok nem szűntek meg, így az új csomagban további javítások vannak.

Az új meghajtóhoz tartozó dokumentáció, illetve maga a driver – a megfelelő adatok megadása után – letölthető az NVIDIA szerveréről, illetve elérhető a GeForce Experience-en keresztül.

Az eszközillesztő a 64 bites Windows 10 (hardverfüggően a Fall Creators frissítéstől), 8.1 és 7 operációs rendszerekre telepíthető, és a GeForce 600, 700, 900, 1000, 1600, 2000 (Super) és a Titan szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.19.0218-es verziójú PhysX drivert is. A mobil GeForce-oknál a notebookgyártók döntésétől függ, hogy az adott gépre telepíthető-e a hivatalos meghajtó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés