Hirdetés

A Freestyle funkciót teszi használhatóvá az új GeForce driver

A WHQL minősítésű, 390.65-ös meghajtóban a Fortnite is kapott egy frissített profilt.

Az NVIDIA elérhetővé tette a WHQL aláírással rendelkező 390.65-ös meghajtót, amely a tegnapi napon bemutatott, Freestyle funkcióhoz kínál támogatást. Ez jelenleg a GeForce Experience béta változatában érhető el, és a megfelelő működéséhez mindenképpen az új eszközillesztőt kell használni. Emellett újítás még a külsőleg csatlakoztatott grafikus vezérlők esetében a felhasználók felugró üzenetben való értesítése a hardver csatlakoztatása és leválasztása során.

A Fortnite mostantól friss profillal fut, ami elsődlegesen a Battle Royale módhoz készült, továbbá a DiRT 4, a Total War: WARHAMMER 2 és az X-Morph: Defense új, illetve frissített SLI profilt kapott.

A meghajtó pár hibát is javít, aminek hála a GeForce GTX 970-es VGA-k nem lesz hibás a Batman: Arkham Knight leképezése, a GeForce GTX 1080 Ti, a Titan X és a Titan Xp modelleken sem lesz grafikai hiba Gamestream szolgáltatás futtatása közben, illetve a Fermi architektúrájú GPU-ra épülő notebookok 3D Vision mellett nem fognak hibaüzenetet generálni a sztereó 3D aktiválásakor.

Az NVIDIA egy biztonsági frissítést is eszközölt, amiben a nemrég kiderült Spectre sebezhetőség bounds check bypass (CVE-2017-5753) támadására reagálnak, ezzel csökkentve egy potenciális támadás kockázatát. A vállalat azt javasolja a felhasználóknak, hogy telepítsék az operációs rendszerek frissítéseit is.

Az új meghajtóhoz tartozó dokumentáció, illetve maga a driver – a megfelelő adatok megadása után – letölthető az NVIDIA szerveréről, illetve elérhető a GeForce Experience-en keresztül.

Az eszközillesztő a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszerekre telepíthető, és a GeForce 400, 500, 600, 700, 900, 1000 és a Titan szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.17.0524-es verziójú PhysX drivert is. A mobil GeForce-oknál a notebookgyártók döntésétől függ, hogy az adott gépre telepíthető-e a hivatalos meghajtó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés