Hirdetés

Csendben új tápcsatlakozót kap az aktuális GeForce generáció

A partnerek szabadon eldönthetik a váltás idejét, de hosszabb távon az a cél, hogy a régi konnektor lekerüljön a termékekről.

A GeForce RTX 40-es széria kapcsán sokáig volt némi bizonytalanság a leégő tápcsatlakozók kapcsán, amelyre az NVIDIA végül hivatalosan is reagált, így kiderült, hogy a felhasználók nem rögzítik megfelelően a tápkábelt.

Az ügy a gyártói reakció után ellaposodott, noha hasonló esetek történtek a közelmúltban is. Az érintettek azonban nem hagyták annyiban a dolgot, hiszen valahol az is hiba, ha a rendszer úgy is bekapcsol, hogy az nem biztonságos a hosszabb távú működés tekintetében. Ezért is készül egy új tápcsatlakozó, amely a 12VHPWR problémáit megpróbálja kiküszöbölni, de úgy néz ki, hogy az NVIDIA nem várt eddig, és terveztek egy köztes megoldást, amit lassan elkezdenek alkalmazni az aktuális GeForce generáción.

A frissített tápkonnektor lényege az, hogy a fizikai kialakítás tekintetében változtat a beépített, aprócska sense tűk hosszán. Ennek azért van jelentősége, mert ha ezeket nem érzékeli a tápegység, akkor nem is engedi, hogy bekapcsoljon a rendszer. Ezzel elkerülhető az aljzat későbbi leégése, hiszen ha nem működik az adott konfiguráció, akkor a felhasználók ránéznek majd a konnektorokra, hogy megfelelően csatlakoztatva van-e minden.

A frissített tápkonnektor kapcsán megtudtuk, hogy ez még nem a készülő 12V2x6 jelzésű megoldás, hiszen az még nincs szabványosítva, pusztán egy eléggé hasonló konstrukció, amivel gyorsan reagálni tudtak a 12VHPWR problémájára.

A fentieken túl a partnerek szabadon eldönthetik a váltás idejét, de a cél az, hogy hosszabb távon mindegyik GeForce a frissített aljzattal legyen szállítva, biztosítva azt az extra védelmi vonalat, ami megakadályozhatja a rendszer leégését, ha a felhasználó véletlenül figyelmetlen lenne.

Azóta történt

  • 1200 watt SFX-L méretben

    A Silverstone a legnagyobb teljesítményű mini PC-ket célozza a 12V-2x6 csatlakozós tápegységével.

Előzmények

Hirdetés