Hirdetés

GeCube Radeon HD 4670 GDDR4 memóriával szerelve

Az AMD még a hónap elején elhatározta, hogy nincs többé szüksége a GeCube szolgálataira, de a "válás" folyamata még hetekig eltarthat, így a cég még piacra dobja azokat a projekteket, amelyek fejlesztése most fejeződik be. Az 512 MB-os GDDR4 szabványú memóriával szerelt Radeon HD 4670 pont ilyen termék, a 2200 MHz-es effektív órajelen működő memória valamivel nagyobb sávszélességet biztosít a referenciamodellhez viszonyítva.


[+]

Az 55 nm-es gyártástechnológiával készülő, RV730 kódnevű grafikus processzorra épülő kártya 320 shader processzorral és 32 textúrázó csatornával rendelkezik. A lapka magórajelét 750 MHz-re állították be a mérnökök, a két darab, négy blending egységgel operáló ROP blokkra csatlakozó memóriabusz szélessége pedig 128 bit.

A PCI Express 2.0 csatolóba illeszkedő, DirectX 10.1-gyel kompatibilis kártyára két DVI és egy tévékimenetet szereltek a tervezők, a HDMI kimenet pedig a mellékelt DVI-átalakító segítségével érhető el. Az új GeCube modell még ebben a hónapban felkerül a nagyobb webáruházak virtuális polcaira, az ajánlott fogyasztói áráról azonban nem közölt információt a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés