Hirdetés

Új hűtőjével szereli fel Radeon HD 4870 kártyáit a Sapphire

A CeBIT-en mutatta be a nagyközönség előtt újfajta, hőkamrás hűtővel szerelt videokártyáit a Sapphire. Azóta a gyártó termékkínálatában két ATI Radeon HD 4870-es grafikus kártya is felbukkant, amelyek kétféle változatban is kaphatók lesznek. Az egyik a referenciának megfelelően 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriát hordoz magán, a komolyabb verzión viszont mindkét oldalra kerültek chipek, melyek összkapacitása 2 GB-ot tesz ki. A hátoldalra került lapkák hűtését egy fémbordával oldotta meg a Sapphire.


[+]

A Vapor-X névre keresztelt hűtés mindkét esetben két kártyahelyet foglal el, közepén egy ventilátor segíti a levegő mozgatását. A terelőelemeknek köszönhetően a hűtőbordákkal szerelt áramellátó részleg is kap a keletkezett légáramlatból, a másik oldalon pedig a felmelegedett levegő egy része a házon kívülre távozhat. A Sapphire nem változtatott a 800 stream processzorral rendelkező RV770-es grafikus processzor órajelén, ami így az ajánlásoknak megfelelően 750 MHz-en dolgozik, a hozzá 256 bites adatbuszon kapcsolódó memóriák pedig effektív 3600 MHz-en járnak.


[+]

A grafikus kártyákon egy D-Sub, egy DVI és egy HDMI kimenet kapott helyett, és továbbra is támogatják a CrossFire rendszerek kiépítését is. Pontos megjelenésükről még nem érkezett információ, de egyes webáruházak kínálatában már felbukkantak, igaz, egyelőre még csak előrendeléseket vesznek fel rájuk. Az 1 GB fedélzeti memóriával szerelt modellért 222, míg a 2 GB-os változatért 258 eurót kérnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés