Öt, HDMI kimenettel szerelt HD 4600 modell az MSI-től

Öt új grafikus kártyát jelentett be az MSI, amelyek kivétel nélkül rendelkeznek HDMI kimenettel. A különálló tápcsatlakozó nélküli termékek emellett egy D-Sub és egy DVI csatlakozót is kaptak, és mindegyikük rendelkezik a második generációs UVD technológiával, ami hardveresen gyorsítja a nagy felbontású videofájlok lejátszását. A gyártó új fejlesztésű, Hi-c kondenzátorokkal szerelte őket, amelyek az eddigi szilárdelektrolitos változatokhoz képest kétszer hosszabb élettartammal rendelkeznek. A fojtótekercsek is megújultak, az SSC (Solid State Choke) technológiájú típusok növelik a kártya stabilitását, és segítenek megszüntetni a ciripelő hangokat is.

Az ATI Radeon HD 4670-es típusból kétféle, 512 MB (R4670-MD512), illetve 1 GB (R4670-MD1G) fedélzeti memóriával ellátott modell jelenik meg a nagy felbontású képi és hanganyagok átvitelére alkalmas csatlakozóval. A memória mennyiségétől eltekintve külsőre megegyeznek, és az órajeleik is a referenciának megfelelően alakulnak, azaz a grafikus processzor 750 MHz-en, a GDDR3-as memória pedig effektív 2 GHz-en jár.

Az ATI Radeon HD 4650-es modellből háromféle változat is készült. Az első kettő a nagyobb testvérhez hasonlóan csak a fedélzeti memória mennyiségében tér el egymástól, az effektív 1 GHz-es, GDDR2 típusú chipekből 512 MB-nyi (R4650-MD512), vagy 1 GB-nyi (R4650-MD1G) található rajtuk. A hűtésükről mindkét esetben egy ventilátorral ellátott borda gondoskodik, a harmadik modell éppen ebben különbözik tőlük.


[+]

Az R4650-MD512Z kódnévvel jelölt kártya szintén 512 MB-nyi GDDR2-es memóriát hordoz magán, a grafikus processzor hűtéséről viszont egy passzív, hőcsöves megoldás gondoskodik. A hővezető csövek átnyúlnak a kártya hátlapjára, ahol egy nagyméretű bordázatnak adják tovább az elszállított hőmennyiséget. Mindhárom modell grafikus processzora 600 MHz-en dolgozik, a referenciának megfelelően.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Előzmények

Hirdetés