Hirdetés

GDDR4 memóriachipek a Samsungtól

A Samsung Electronics bejelentette, hogy elkészült a grafikus memóriák következő generációját képviselő GDDR4 rendszerű chipekkel, és már el is juttatta a tesztpéldányokat partnereihez. Az első GDDR4 lapkák 256 megabit kapacitásúak, és 2,5 Gbps-os adatátviteli sebességet biztosítanak.

A Samsung közleménye szerint egyebek mellett a Data Bus Inversion és multi-preamble eljárásokat alkalmazzák a hibátlan jelkezelés, illetve a kisebb késleltetések érdekében. A gyártó az előző generációhoz képest mintegy 56 százalékkal nagyobb adatátviteli sebességet ígér.

A GDDR4-et mint a Rambus XDR technológiájának ellenfelét is szokták emlegetni. A Rambus által tervezett chipek gyártásába a korábbi bejelentések szerint a Samsungon kívül az Elpida és a Toshiba is belefogott; a technológia egyik közismert alkalmazása a PlayStation 3 játékkonzol lesz. A GDDR4 a GDDR3 továbbfejlesztésének tekinthető, így különös előnye, hogy a gyártók kis ráfordítással implementálhatják. A Samsung még ebben ez évben be akarja mutatni 2,8 Gbps sávszélességet biztosító chipjeit, melyek a tervek szerint 2006 második negyedévében kerülnek sorozatgyártásba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés