Hirdetés

Gamer perifériákkal újított az MSI

Két mechanikus billentyűzet mellett egy új mikrofon és headset is a bejelentések részét képezi.

Az MSI összesen négy új perifériával jelentkezett, amelyek mindegyikét a játékosok igényeinek megfelelően terveztek. Billentyűzetből például rögtön két, teljes kiosztású modellel is előrukkoltak, ezek közül az egyikben, a Vigor GK71 Sonic-ban a gyártó saját Sonic Red kapcsolói lapulnak.


[+]

A piros színű mechanikus kapcsolók – Cherry MX megfelelőihez hasonlóan – lineáris karakterisztikával rendelkeznek, kapcsolási pontjuk pedig 1,9 mm mélyen található, amelynek eléréséhez 35 g erő kifejtése is elegendő. A switchek egy alumíniumból készült fedlapon kerültek elhelyezésre, rajtuk pedig átlátszó oldalakkal operáló, műanyag ClearCaps kupakokat találunk, amik a szokásosnál is látványosabbá teszik az RGB-s háttérvilágítást. A 3 profil tárolására képes, X alakban elrendezett kábelvezető csatornákkal ellátott billentyűzet mellett a csomagban találunk még egy memóriahabos csuklótámaszt is, ami a hosszabb gépeléseket is kényelmessé teszi, mindezért viszont mélyen, egészen 120 dollár összekaparásáig kell a zsebünkbe nyúlnunk.

A Vigor GK50 Low Profile szintén egy mechanikus megoldás, ám MSI helyett már Kailh kapcsolókat használ, egészen pontosan az alacsony profilú, fehér színű változatot, amelynek teljes útja 3 mm, a kapcsolási pont pedig ennek közepén található. Az általunk is tesztelt változat alacsony profilú verziója mindössze 34 mm magas, de nem csak ez segíti a hordozást, hanem az USB Type-A–Type-C kábel lecsatlakoztathatósága, illetve 85 dolláros pakkhoz mellékelt, tornazsákszerű hordtáska is.


[+]

A másik két új periféria már az audioeszközök kategóriáját erősíti. Az Immerse GV60 személyében egy USB-s kondenzátormikrofont tisztelhetünk, amely támogatja a 24 bites, 96 kHz-es felvételt is, rögzítési karakterisztikából pedig rögtön négyet (sztereó, kardioid, kétirányú, 360 fok) is ismer. Az eszköz házára többféle vezérlő és egy, a hang monitorozására használható jack kimenet is került, ha pedig nem lennénk elégedettek a mellékelt asztali állvánnyal, az 5/8”-es állványmenet segítségével egyéb tartókarra is felszerelhetjük a 130 dolláros mikrofont.


[+]

Az Immerse GH50 lecsatlakoztatható mikrofonja révén szintén képes hangunk rögzítésére, de a hangsúly természetesen inkább a megszólaltatáson van, amelyhez 40 mm átmérőjű drivereit tudja segítségül hívni. A 2,4 GHz-es frekvencián működő USB-s, vezeték nélküli vevőegység helyett a fülest vezetékes módban is használhatjuk a mellékelt jack-jack kábelnek köszönhetően, az viszont a termékoldalon nem került feltüntetésre, hogy a 7.1-es virtuális térhangzás és a beépített vibramotorok mindkét módban elérhetőek-e. Az viszont már tény, hogy a multimédiás vezérlők (valamint a rezgőmotorok ki-bekapcsoló gombja) a vezetéken kapott helyet, vezeték nélküli módban tehát ezeket nem tudjuk állítani, az RGB világítás viszont ilyenkor is aktív lehet, hiszen az ehhez szükséges energiát az egyébként 17 órányi üzemidőre képes, beépített akkumulátor biztosítja.

Míg az első három periféria már a héten, vagy legkésőbb februárban megjelenik a boltok polcain, addig a 90 dolláros Immerse GH50 csak a második negyedévben kerül piacra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés