Galaxy Tab blog: extra minialkalmazások a Galaxy Tab 10.1 fedélzetén

Bár a Samsung Galaxy Tab 10.1 az Android rendszer táblagépekre szánt verzióját futtatja, a felhasználói felület tekintetében szembemegy a honeycombos trendekkel, ugyanis a koreaiak saját felületüket, a mobiltelefonokról már ismerős TouchWiz UI-t applikálták a gépre. Ez elsősorban az alkalmazások újrarajzolását vonta maga után, amely mellé extra minialkalmazások is dukálnak. A Samsung szerencsére nem fukarkodott, jó néhány bónusz widgetet találunk a Galaxy Tab 10.1 tarsolyában.

Az Android 3.1 egyik újítása a minialkalmazások átméretezhetősége volt, amely sajnos nem érintette az összes gyári programocskát, csupán néhány kiválasztott kapta meg az új funkciót. Ha az ujjunkat hosszan nyomva tartjuk az egyik widgeten, megjelenik egy keret, a nagyítás és kicsinyítés pedig az oldalak megfelelő irányba történő tologatásával valósítható meg. A Galaxy Tab 10.1 extra widgetei is élnek a dologgal, az átméretezés technikája pedig megegyezik az alap minialkalmazásoknál megszokott móddal.

A következőkben gyorsan megmutatjuk, milyen programocskákkal bővült a kínálat a Galaxy Tab 10.1-ben, kezdjük is a sort az AccuWeatherrel! Mint azt a név is mutatja, egy időjárásjelzőről van szó, amely a méretétől függően az adott napi időjárást vagy többnapos előrejelzést jelenít meg. Az AP Mobile személyében egy hírolvasót tisztelhetünk, amely az Associated Press nevű amerikai hírügynökség által szelektált közleményekkel bombázza a készenléti képernyőt. A Barátaim éppen most segítségével kedvenc partnereinket pakolhatjuk ki a kijelzőre, a digitális óra pedig pont azt nyújtja, amire a név alapján következtethetünk.

Feladatkezelő talán az egyik leghasznosabb minialkalmazás. A programocska az aktuálisan futó alkalmazások számát mutatja, megérintve azok memóriaéhségét vizsgálhatjuk meg, valamint be is zárhatjuk őket. A Galéria egy képkeretet rejt, melybe mi válogathatjuk ki a megjelenítendő tartalmakat, a widget természetesen át is méretezhető. A kettős óra két analóg ketyegőt rajzol a kijelzőre, melyek időzónáit mi adhatjuk meg, a Yahoo! Finance pedig az aktuális tőzsdeállásokról tájékoztatja a felhasználót. A Napirendben egy alternatív naptárat tisztelhetünk, amely csak az adott napi bejegyéseket mutatja, a Social hub pedig a közösségi fiókjaink tartalmát jeleníti meg. A sort az E-maillel zárjuk, amely, mint a neve is mutatja, elektronikus leveleinket listázza ki.

A kínálat tehát egyáltalán nem rossz, a Galaxy Tab 10.1 extra minialkalmazásai között több olyat is találunk, amelyek eddig hiányoztak a Honeycomb rendszerből. A programocskák megjelenésével sincs gond, beleillenek a TouchWiz pasztellszínekkel operáló világába, így az összkép is rendben van.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények