Galaxy Tab blog: Eltérések a 10.1 és a 10.1V külsejében

Nemrég kaptunk egy példányt az átdolgozott, vékonyított Galaxy Tab 10.1-ből, amely a kizárólag a Vodafone-nál kaható Galaxy Tab 10.1V feljavított és átizájnolt változataként is felfogható. Éppen ezért jó ötletnek tartottuk, hogy a barcelonai Mobile World Congressen bemutatott modellből is szerzünk egy példányt, hogy a fizikai különbségek taglalásakor valós alapunk legyen a véleményalkotásra.


Bal oldalt az újdonság, jobbra pedig a 10.1V látható

Bár mindkét masina 10,1 hüvelyk képátlójú kijelzővel van szerelve (igaz, az újabb modell másfajta, úgynevezett Super PLS technológiával operál), a Galaxy Tab 10.1V alapterülete kisebb, mint az utódé. A vastagságon viszont jócskán sikerült faragni: bár a 2,3 milliméteres különbség nem tűnik eget rengetőnek, a gépeket kézben tartva bőven kijön az eltérés. A második generációs táblagép 34 grammal kevesebbet is nyom, ezt viszont nem éreztem használat közben, tömegük ugyanakkorának érződik.


Anyaghasználat szempontjából is történt némi változás. A gép oldalát körbeölelő szürkés sáv maradt, a hátlap esetén használt anyag viszont megváltozott. A Galaxy Tab 10.1V egy érdes fekete plasztiklapkával van borítva, amely az enyhén íves oldalsó résznek köszönhetően kellemesen a tenyérbe simult, ha két kézzel markolta az ember. Az új modell ezzel ellentétben egy csillogó műanyaggal operál, amely bár nem csúszós, fogásra szerintem a Vodafone-os modell a győztes.

A külső mellett persze rengeteg eltérés van a két masina között, amelyek többek között a kamera által készített képek és videók felbontásában, a felhasználói felületben és az extra szoftverekben materializálódnak, ezekre egy külön anyagban térünk majd ki.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények