Hirdetés

Mutáns egerek – nem csak játékokhoz

Nagyjából egy hónapja számolt be először a WarMouse arról az igencsak különleges egérről, amelyet az OpenOffice.org fejlesztőivel közösen dolgoztak ki. Az akkor még eléggé kezdeti stádiumban lévő, OpenOfficeMouse-ként emlegetett szerkezetből azóta valós termék lett, és végül a Meta nevet kapta. Sokaknak talán nem is a különleges szó jutna eszébe első ránézésre az egér külsejéről, hanem valamilyen negatívabb jelző. A tervezésekor elsősorban irodai használatra szánt mutáns egéren nem kevesebb mint 18 gomb található. Természetesen ezek mindegyike programozható, tehát teljesen személyre és a felhasznált programok funkcióira szabhatjuk őket. Az 512 kB-os beépített flashmemóriába elmenthető makrók maximum 1024 karakter hosszúak lehetnek, továbbá 25 népszerű játékhoz és programhoz találunk előre beállított profilokat hozzá.

WarMouse Meta
WarMouse Meta

Az egér lézeres szenzora maximum 5600 dpi-re képes, találunk rajta egy görgőt és egy analóg joystickot a bal oldalán, a hüvelykujj számára. A WarMouse Meta várhatóan 2010 első negyedévében kerül forgalomba 75 dolláros áron.

Ha már a furcsa külsejű egereknél tartunk, a Cyber Snipa is beszállhatna a versenybe Silencer nevű, gémereknek szánt perifériájával. Az újdonság könnyű, szövetborítású USB kábelen csatlakoztatható a számítógéphez. Maga a készülék 126 x 84 x 42 mm-es, ergonomikus kialakítású felülete gumírozott borítású, az oldalsó ujjtámasztó részek ráadásul cserélhetők is. A Silencer tömege szabályozható, amihez hat darab, egyenként 4,9 grammos súlyt használhatunk fel. Az ellenállásmentes, könnyű mozgásért két nagy, teflonborítású talp felel. A gombok számát nézve a Cyber Snipa egér sem panaszkodhat, összesen kilenccel van felszerelve, görgője pedig négyirányú mozgatást tesz lehetővé.

Cyber Snipa Silencer
Cyber Snipa Silencer

Az 5000 dpi szenzorú gémer egér már előrendelhető 55 dolláros áron, a szállítása pedig pár nap múlva, december 18-án kezdődik meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés