Hirdetés

Furcsa módon ajánlja a játékosoknak az új mobil Core CPU-kat a Dell

A vállalat képviselője azzal buzdít a váltásra, hogy a nyolcadik generációs Core modellekkel jobban lehet csalni a PlayerUnknown's Battlegrounds című játékban.

Ahhoz talán hozzászoktak már a vásárlók, hogy az egyes cégek képviselői a leghajmeresztőbb érveket hozzák fel akkor, amikor egy-egy új generációs termékskálát el kell adni. Nem is lepődünk meg ezen, ez az üzlet része. Nagy kérdés azonban, hogy miképpen lehet eladni a nyolcadik generációs mobil Core processzorokat a játékosoknak, amikor igazából a korábbi generációs modellek teljesítménye is elégnek mondható.

Sally Zhang, a Dell szóvivője egy olyan érvet talált, amivel a legtöbb játékos nem kifejezetten ért egyet, de nem lehet elvitatni, hogy a marketingstratégia új magaslatokat ostromol. De hogy mi ez az érv? Hát a PlayerUnknown's Battlegrounds pluginjei, amelyek lényegében csalási lehetőségeket kínálnak az említett címhez. Például gyorsabban lehet velük futni és hasonlók.

A Dell szóvivője szerint a kínai ezekkel a pluginekkel dominálják a világot, és a nyolcadik generációs Core processzorokra épülő Dell gépek lehetőséget adnak számukra, hogy több ilyet futtassanak, vagyis még hatékonyabban, még több területen csalhassanak. Sally Zhang mögött még egy videó is bemutatta ezeknek a hatásait, és a hölgy ecsetelte a játékosokból álló közönségnek, hogy a Dell új rendszereivel ennyi csalást tudnak egyszerre futtatni.

A legtöbb játékosnál nem váltott ki túl jó véleményt a Dell bemutatója, hiszen a PlayerUnknown's Battlegrounds esetében elég nagy problémának számít, hogy a kínai játékosbázison belül tényleg sok a csaló, és ezen nyilván nem segít az, hogy egy PC-s gyártó a csalás promotálásával próbálja eladni az új rendszereket. Később el is határolódott a kínai rendezvényen elhangzottaktól a Dell, arra hivatkozva, hogy ezek nem reflektálják a globális játékoskultúrához viszonyuló stratégiájukat. A vállalat megjegyezte, hogy számos ismert játékossal tartanak kapcsolatot, és teljesen elkötelezettek az online játékok esetében a fair play mellett.

A Dell tehát megpróbálta menteni a menthetőt, nem is kell ebből túl nagy ügyet csinálni, elvégre a vállalat hardvereket gyárt, Sally Zhang dolga pedig az, hogy eladja ezeket, méghozzá olyan módon, amire még a sokat megélt tapasztalt játékosok is felkapják a fejüket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Előzmények

Hirdetés