Hirdetés

Óriási és szellős házzal újít a Fractal Design

A Fractal Design még a 2010-es esztendő őszén jelentette be Define XL nevű házát, most pedig megjelent az új, R2 verziója, mely az előd koncepcióját követi, de a tervezők sok szempontból javítottak rajta. A fekete és szürkés színben érkező torony ATX, microATX, Mini-ITX, E-ATX vagy XL-ATX méretű alaplapot fogad, és összesen négy 5,25, valamint nyolc darab 3,5 colos meghajtó szerelhető bele. Az kisebb eszközöket fogadó fiókokban visszalépés történt, de a cég szerint jobb szellőzést tudnak biztosítani, ha a korábban használt tízből két helyet feladnak. Ennek megfelelően a rejtett, 3,5 colos keretek csak egy oszlopban helyezkednek el az elődben alkalmazott kettő helyett.


[+]

Az 559 mm magas, 232 mm széles és 560 mm mély házban a hűtésről három darab 12 cm-es Silent Series R2 ventilátor gondoskodik. A tervezők egyet az előlap mögé, egyet alulra, egyet pedig a hátlapra szereltek, emellett biztosították, hogy a beépített vezérlőn keresztül a felhasználó egyénileg állítsa a légkavarók fordulatszámát. A szellőzés növelése érdekében további szélgépek helyezhetők felülre, illetve oldalra.


[+]

A legjobb hűtés érdekében a ház az úgynevezett ModuVent dizájnt használja, ami lényegében arról szól, hogy a ház belső részét két szeletre osztották, így a merevlemezek, vagy az SSD-k által termelt hőmennyiség egy kisebb kereten belül marad. Az I/O panel felül kapott helyet, és a hangkimeneten, illetve a mikrofonbemeneten kívül két-két darab USB 2.0 és 3.0 csatlakozót kínál. A Fractal Design a processzorhűtő egyszerűbb szerelését biztosító kivágást is biztosította, illetve a kábelek is ízlésesen elvezethetők az erre kialakított nyílásokon keresztül.


[+]

A 16,4 kg tömegű Fractal Design Define XL R2 hamarosan forgalomba kerül, a várható árcédula pedig 120 euró lesz, ami nem mondható barátságos árazásnak, de ezt a cég termékei kapcsán már megszokhattuk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés