Hirdetés

Formabontó toronyházzal készül a Lian Li

Megszokhattuk már, hogy a Lian Li nemcsak termékeinek minőségével, hanem gyakran a megszokottól eltérő műszaki megoldásaival is magára vonja a – tehetősebb – vásárlók figyelmét. Az új TYR sorozat első darabja, az augusztusban piacra kerülő PC-X2000 ház is ilyen, melyet a jobb hűthetőség érdekében három zónára osztottak. A toronyház felső szintjére költözik a tápegység, mellé két 5,25 hüvelykes és egy 3,5 hüvelykes meghajtó. Utóbbiak a szokásoshoz képest 90 fokkal elfordultak, vagyis azon oldalak felől (tehát két irányból!) közelíthetők meg, melyek más házaknál ténylegesen az oldalfalat jelentik.

Lian Li TYR PC-X2000

A középrészen foglal helyet az alaplap kivehető tálcája, mely kellően nagy akár Extended ATX lap rögzítéséhez, a nyolc kártyahely pedig azt jelenti, hogy a legalsó bővítőaljzatba is tehetünk két szlot vastagságú kártyát. Legalulra került a hat 3,5 hüvelykes merevlemezrekesz SATA csatlakozós, RAID 0/1-kompatibilis hátfallal együtt, mely lehetővé teszi, hogy minden külön kábelezés nélkül váltogassuk HDD-inket.

Lian Li TYR PC-X2000

A szellőzést biztosító ventilátorok a két keskenyebb oldalfalra kerültek. Jobbról három 140 mm-es ventilátor szívja be a friss levegőt; balra egy 140 mm-es, lenn, a tárolóegységeknél pedig két 80 mm-es fújja ki a meleget. A nagyok fordulatszáma 800, 900 és 1200 rpm fokozatba kapcsolható, a kicsik konstans 1500-as fordulaton dolgoznak. A vízhűtést használókra is gondoltak, a csöveket négy kivezetésen lehet átfűzni a külső hőcserélő irányába. Természetesen a Lian Li ház könnyen szerelhető, és a kritikus helyeken hangszigetelő lapokat, porszűrőket és rezgésgátló elemeket tartalmaz. A csatlakozók (négy USB, egy FireWire, egy eSATA és két audioport) és a gombok a tetőre kerültek. Az alumíniumból készülő TYR PC-X2000 mérete 23 x 43 x 68 cm, áráról nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés