Hirdetés

Folytatódik a DRAM-ok árcsökkenése

A DDR5 várhatóan bezuhan idén, de a DDR4 és a DDR3 memóriák is olcsóbbak lesznek.

Az előző év során 40%-nál is többet zuhant a DRAM memóriák ára, amelyről a DigiTimes Asia írt riportjában. Ez a változás a DDR3, DDR4 és DDR5 szabványú memóriákon is meglátszott, és főleg annak köszönhető, hogy a PC-piac, illetve az ultramobil eszközök szegmense is elkezdett lassulni, vagyis az eladások visszaestek, a memóriagyártók pedig túltermelésbe futottak, így a meglévő készletet most árcsökkentéssel próbálják eladni.

A tendencia várhatóan az idei esztendőben is folytatódni fog, és elsődlegesen a DDR5 szabványú memóriák árának zuhanása várható, így a 2023-as év lehet először optimális a DDR5-ös platformokra való átállás szempontjából. Minden bizonnyal a DDR4-es memóriák ára is tovább csökken, de a várakozások szerint a változás nem lesz olyan mértékű, amilyen az újabb testvérénél.

A negatív hatásokat a memóriagyártók már érzik, mivel az utóbbi üzleti negyedév során mindegyik érintettnél látványos esés következett be a bevételeket tekintve, és jelenleg nem látni, hogy mikor áll meg a folyamat, mivel a nagy mennyiségű eladást generáló célpiacok tovább fognak köhögni. A vállalatok egyelőre úgy próbálnak védekezni, hogy csökkentik a DRAM-ok termelését.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés