Hirdetés

Felsőkategóriás routert dobott piacra a Zyxel

A mai naptól idehaza is megvásárolható a Zyxel legújabb felsőkategóriás, otthoni és SOHO környezetbe szánt, gigabites portokkal felszerelt, vezeték nélküli útválasztója. A kétantennás, NBG4615 típusjelű hálózati eszköz 4 darab LAN és 1 darab WAN vezetékes portja egyaránt gigabites átvitelre van felkészítve, míg a vezeték nélküli oldalon a IEEE 802.11b/g, valamint a másodpercenként maximálisan 300 megabit átvitelére alkalmas IEEE 802.11n szabvánnyal kompatibilis.

A hagyományos router és AP funkciókon kívül az NBG4615 extra szolgáltatásokat is kínál, mint a NetUSB, WMM QoS csomagütemezés, WPS csatlakozási lehetőség, multi-SSID. Ezek közül a NetUSB technológiát emelnénk ki, mely lehetővé teszi, hogy USB csatlakozóval rendelkező nyomtatókat és tárolóeszközöket csatlakoztassunk a routerhez, melyek szolgáltatásait a hálózatra csatlakozó gépek tudják használni – kliens oldalon mindenféle szoftveres segítség nélkül. Sajnos az USB csatolófelületű 3G modemeket a Zyxel új routere nem támogatja, viszont egyszerre több eszköz vezérlésére is alkalmas, ugyanis dupla USB kapuval rendelkezik és USB hubok kezelésére is fel van készítve. A WMM QoS csomagütemezés részeként beépítésre került egy úgynevezett „Game Engine” is, mely az alacsony válaszidőt igénylő onine játékok csomagjait kiemelt prioritással kezeli.

Kényelmi funkciókból is jutott egy pár a routerbe: hatszintű, vezeték nélküli teljesítményszabályozás (biztonsági célból hat lépésben állítható a rádió erőssége), Wi-Fi időzítés (biztonsági okokból meghatározhatjuk, hogy a Wi-Fi egység mikor legyen aktív) és automatikus online firmware-frissítés.

A régebbi Zyxel eszközökhöz képest alaposan átgyúrták a menüt, és kiegészítették az „egyszerű beállítási nézettel”, hogy azok a végfelhasználók is elboldoguljanak a beüzemeléssel, akik még sosem konfiguráltak hálózatot. A router felületén ilyenkor nem csak a bonyolult és sokak számára felesleges beállítási lehetőségek tűnnek el, hanem a felület is könnyebben kezelhető (például fogd és ejtsd módszerrel lehet beállítani a csomagütemezést).

A Zyxel NBG4615 március végétől vásárolható meg 2 év magyarországi (csere)garanciával és magyar felhasználói kézikönyvvel, bruttó 20 ezer forintos ajánlott végfelhasználói áron. Azoknak sincs okuk csüggedni, akik hiányolják az 5 gigahertzes frekvenciasáv és IEEE 802.11a szabvány támogatását, ugyanis a kétsávos, fekete házba bújtatott Zyxel NBG5713 két-három hónap múlva érkezik Magyarországra – ára egyelőre ismeretlen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zyxel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés