Hirdetés

Kétsávos A.Duo routerrel állt elő az AirLive

A AirLive ismét egy új termékkel állt elő, mely ezúttal egy olyan router, mely szimplán repeaterként vagy hozzáférési pontként egyaránt működtethető. A A.Duo modell különlegessége, hogy egyszerre, de egymástól függetlenül tud kommunikálni az 5 és 2,4 GHz-es frekvenciákon rákapcsolódott eszközökkel, ami által a gyártó szerint háromszor nagyobb területet képes lefedni, mint a hagyományos routerek.

Az A.Duo IEEE 802.11a és 802.11a/b/g szabványú vevőkkel is rendelkezik, Atheros processzorának köszönhetően pedig 108 Mbps-os átvitelre képes (Atheros Super Turbo mód) a vele kompatibilis kliensekkel. Ez a rádiótípus 26 dBm teljesítményű, ami az átlagosnál erősebb, azaz nagyjából másfélszerese egy normál router teljesítményéhez viszonyítva, ám az EU-ban 20 dBm-re van korlátozva. Az A.Duo 4,9-tól egészen 6,1 GHz-ig támogatja a csatornákat, amik 5, 10, 20 vagy 40 MHz szélesek lehetnek.

A bevezetőben említettük, hogy az A.Duo nem csak routerként működik, hanem összesen hét módban használható, amiket az AirLive az alábbi táblázatban foglalt össze:

A routert 8 MB flashalapú tárolóhellyel és 32 MB SDRAM-mal is felszerelték, három 10/100-as Ethernet LAN aljzata van, valamint antennái R-SMA csatlakozón kapcsolódnak, tehát szükség szerint lecserélhetők más típusúra. Természetesen ismeri a vezeték nélküli adatfolyam titkosításokat, köztük a WPA és WPA2 és ezek PSK-s változatait is. Az AirLive A.Duo megjelenési dátuma egyelőre nem ismert, ahogyan az ára sem, de várhatóan az IEEE 802.11n szabvány és a gigabites portok elhagyása alacsonyabb árat eredményeznek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés