Hirdetés

Jól bírja a strapát a JOS mp3-lejátszója

Egyszerűség, és rendkívüli strapabíróság – ez a két legfőbb jellemzője a Jens of Sweden (JOS) legújabb mp3-lejátszójának, mely a gyártó szerint az első olyan médialejátszó a piacon, amelyik tartósan képes ellenállni a skandináv éghajlat viszontagságainak. A svéd vállalat már csak tudja, jóllehet az MP-X névre keresztelt apró mp3-lejátszó esetében csak a folyadékokkal és ütődésekkel szembeni védelmet hangsúlyozza a cég, az északi országokban télen tapasztalható rendkívüli hideget a JOS zenegépe sem képes hosszabb távon elviselni.

A kültéri sportok kedvelőinek szánt MP-X mp3, wma, ogg és asf formátumú zenéket képes megszólaltatni, ellátták továbbá egy hangszínszabályzóval is a jobb zeneélmény elérése érdekében. A lejátszóra nem került kijelző, a cég szerint azért, hogy a navigálás ne terelje el a figyelmet a sporttevékenység közben, a vállalat mindemellett hasonlóan ötletes magyarázattal szolgál a rádió hiányára is: az állandó reklámok illetve a műsorvezetők véget nem érő kommentárjai ugyanis a JOS szerint kizökkenthetik a sportolót a ritmusból.

Az USB porton keresztül kommunikáló víz-, vér-, könny-, veríték- és ütésálló MP-X-et egy 300 mAh-s akkumulátorral szállítja a cég, ezzel egy feltöltéssel körülbelül 12 órán keresztül üzemkész a lejátszó. Az 512 MB és 1 GB kapacitással kapható MP-X 82 és 102 dolláros áron (átszámítva rendre 17 600 és 22 000 Ft) debütált.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés