Hirdetés

Feltörték a PSP amerikai változatát is

A különböző játékkonzolok vezérlőszoftverébe (kvázi operációs rendszer) a gyártók piaci érdekeiket védve előszeretettel építenek be különböző gátakat, algoritmusokat, melyek megakadályozzák idegen szoftverek futtatását. Ilyen kódot tartalmaz többek között a Sony nemrégiben piacra került hordozható játékgépének, a Playstation Portable-nek (PSP) alapprogramja is, mely gyakorlatilag a gép megjelenése óta hackerek elsőszámú célpontja.


PSP: kicsúszik a Sony kezei közül?

A tavaly év végén Japánban megjelent PSP változat után a napokban a márciusban debütált, 1.5-ös verziószámú amerikai firmware-t is sikerült feltörniük leleményes és kitartó kódereknek, ebből lényegében egyenesen következik, hogy előbb-utóbb ez lesz a sorsa az ősszel Európában debütáló PSP-nek is.

Az efféle módosítások ellen a Sony igyekszik minden erejével fellépni, hiszen egy ellenőrizetlen, hibás szoftverkód amellett, hogy akár tönkre is teheti a hardvert, lényegében utat nyit a kalózkodásnak is, ezzel jelentős kárt okozva a vállalatnak. A cég 2001-ben hasonló okokból tiltatott be egy weboldalt, ahol a Sony híres robotkutyájához, az Aibo-hoz kínáltak módosított szoftvert, ugyanakkor a mostani akciót egyelőre nem kommentálta hivatalosan a Sony.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés