Hirdetés

Félbehajtható vezeték nélküli Microsoft billentyűzet hordozható eszközökhöz

A Microsoft eredetileg márciusban mutatta be összehajtható billentyűzetét, amelyet kifejezetten mobil eszközökhöz, azaz okostelefonokhoz, táblagépekhez készített a vállalat, megkönnyítve azon felhasználók éltét, akik az átlagnál többet gépelnének amúgy alapból érintős eszközükön.

A cseppálló kialakítású, 259,1 x 125,3 milliméteres alapterületű termék középen összehajtható (és mágnesesen rögzül ebben a pozícióban), így a hosszabbik oldala 147,6 milliméterre rövidül. Ebben az állapotban a vastagsága mindössze 11,5 milliméter, ezzel megkönnyítve a hordozhatóságot és a tárolást. A tömege sem vészes, nagyjából 200 grammot nyom a mérlegen, amiben benne van az akkumulátor is. Erről egyébként bővebb információ nem derült ki, csupán annyit említ a Microsoft, hogy normál használat mellett csupán háromhavonta kell töltőre akasztani.

A vezeték nélküli, egészen pontosan Bluetooth összeköttetést igénylő, QWERTY kiosztású beviteli eszköz a gyártó szerint operációs rendszertől független megoldás, azaz együttműködik Android, Windows és iOS eszközökkel is, az egyetlen komolyabb feltétel a hardver részéről a Bluetooth 4.0-s támogatás megléte. Sőt egyszerre akár két eszközzel is párosítható, amelyek között gombbal lehet váltani.

Mindezért nem keveset kell fizetni, ugyanis a mától kapható terméket 100 dollárért mérik a hivatalos Microsoft Store-ban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés